Κλείσιμο

Tο τελευταίο αντίο στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη που δολοφονήθηκε με ναυτική φωτοβολίδα

Τον 31 ετών αστυνομικό αποχαιρέτησαν οι γονείς, η αδελφή, οι συνάδελφοί του και πλήθος πολιτών - Στη Θέρμη η ταφή του

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον Γιώργο Λυγγερίδη στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Στη νεκρώσιμη ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ενώ ακολουθεί η ταφή του στο κοιμητήριο της Θέρμης. Εκεί μεταφέρεται αυτή την ώρα η σορός του αστυνομικού, συνοδεία δεκάδων μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών, ενώ πολίτες συγκεντρωμένοι απευθύνουν τιμητικό χαιρετισμό στον νέο άνδρα που τόσο άδικα χάθηκε. 

Ο Γιώργος Λυγγερίδης

περιπολικά

Το «παρών» στην κηδεία του νεαρού αστυνομικού έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μητοτάκης- κηδεία Λυγγερίδη

Παρόντες είναι επίσης ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δ. Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος,  ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης,  ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων.

Ανδρουλάκης- κηδεία Λυγγερίδη

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος

Ο Γιώργος Λυγγερίδης έδωσε γενναία μάχη επί 20 ημέρες για να κρατηθεί στη ζωή μετά τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που έριξαν χούλιγκαν στη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη. Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει βάλει στο κάδρο των ερευνών 25 άτομα που μετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη δολοφονική επίθεση, αλλά και στην οργάνωση των επεισοδίων.

Ο μόλις 31 ετών αστυνομικός των ΜΑΤ άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική, μια μέρα μετά τα γενέθλιά του. Μέσα στο ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη προκαλούν συγκίνηση τα στεφάνια των γονιών του και εκείνο της δίδυμης αδελφής του, Κατερίνας.

Στην είσοδο του ναού, το στεφάνι της γιαγιάς του, του παππού του Γιώργου, που αποχαιρετούν το εγγόνι τους, του πρωθυπουργού με το λιτό σημείωμα «με τιμή σε σεβασμό», του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και δεκάδες στεφάνια συναδέλφων, συγγενών, φίλων και φορέων. Τιμές αποδίδει άγημα της ΕΛ.ΑΣ. ενώ τη σορό του Γιώργου Λυγγερίδη, μετέφεραν εντός του ναού στους ώμους τους, συνάδελφοί του από τη διμοιρία του στα ΜΑΤ.

 Επικήδειο για τον αδικοχαμένο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη εκφώνησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος. «Αυτούς που πέφτουν την ώρα του καθήκοντός τους ονομάζουμε ήρωες, ως μέλη της εκκλήσιας μπορούμε να προσευχηθούμε σε Εκείνον που είναι η ζωή και η Ανάσταση των ανθρώπων να τον παραλάβει στην στοργική του αγκαλιά και να του χαρίσει την αιώνια ανάπαυση και την ζώη της Ανάστασης», είπε μεταξύ άλλων στον επικήδειο.

Ακούστε απόσπασμα από τον επικήδειο του διμοιρίτη:

κηδεία λυγγερίδη

κηδεία λυγγερίδη

κηδεία λυγγερίδης

κηδεία λυγγερίδης

λυγγεριδης

λυγγεριδης

λυγγεριδης

λυγγεριδης

λυγγεριδης

Λυγγερίδης κηδεία

λυγγεριδης

λυγγε

Πηγή: skai.gr