Κόσμος

πρόσφατα νέα από την υφήλιο RSS Κατηγορίας Κόσμος
WSJ: Ο Πούτιν μάλλον δεν διέταξε τον φόνο του Ναβάλνι

WSJ: Ο Πούτιν μάλλον δεν διέταξε τον φόνο του Ναβάλνι

Η Wall Street Journal στο άρθρο της, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης, αναφέρει ότι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Πούτιν μάλλον δεν διέταξε τον φόνο του Ναβάλνι.

0 11
Σε κατ'οίκον περιορισμό ο Ρώσος δημοσιογράφος του Forbes για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις ρωσικές θηριωδίες στη Μπούκα

Σε κατ'οίκον περιορισμό ο Ρώσος δημοσιογράφος του Forbes για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις ρωσικές θηριωδίες στη Μπούκα

Ο Σεργκέι Μινγκαζόφ συνελήφθη την Παρασκευή επειδή αναπαρήγαγε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύματα σχετικά με τα φερόμενα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην πόλη Μπούτσα 

0 5
Γερμανία: Χιλιάδες καταγγελίες για παράνομη στάθμευση

Γερμανία: Χιλιάδες καταγγελίες για παράνομη στάθμευση

Κάθε μήνα στέλνονται συνολικά χιλιάδες αναφορές. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε ολόκληρη τη Γερμανία, παρουσιάζοντας μάλιστα και αυξητική τάση σε πολλές περιοχές, όπως στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

0 2
χαμάς γαζα ράφα

Η Χαμάς «εξετάζει» αντιπρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία στη Γάζα, ενώ συνεχίζονται τα ισραηλινά πυρά στη Ράφα

Η αντιπρόταση έγινε την ώρα που αιγυπτιακή αντιπροσωπεία έφτασε χθες Παρασκευή στο Ισραήλ για να συζητήσει «το γενικό πλαίσιο για μια εκεχειρία» στη Γάζα 

0 7
Νεμπράσκα

Σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας: Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ - Βίντεο

Περισσότεροι από 70 ανεμοστρόβιλοι καταγράφηκαν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS), κυρίως γύρω από την πόλη Όμαχα στη Νεμπράσκα και κοντά στην Άιοβα.

0 6
Κρίστι Νόουμ

Υποψήφια αντιπρόεδρος του Τραμπ γράφει σε βιβλίο ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο της

Σε αποσπάσματα που εξασφάλισε η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότας περιγράφει τη θανάτωση ενός «ανεπίδεκτου εκπαίδευσης» και «επικίνδυνου» σκύλου, ενώ αναφέρει επίσης ότι πυροβόλησε και σκότωσε μια κατσίκα.

0 11
Επιθέσεις Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση των Χούθι με πυραύλους εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων

Οι επιθέσεις έγιναν κατά του πλοίου MV Maisha – νηολογημένου στη Λιβερία, υπό σημαία Αντίγκουας και Μπαρμπούντας – και κατά του πλοίου του MV Andromeda Star – βρετανικής ιδιοκτησίας και υπό σημαία Μπαχαμών, νηολογημένου στις Σεϋχέλλες.

0 3
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς

Χαμάς: Υπό εξέταση αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, "το κίνημα θα μελετήσει αυτήν την πρόταση και θα υποβάλει την απάντησή του μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη της".

0 5
Patriot

Επιβεβαιώνει η Ισπανία την παράδοση πυραύλων Patriot στην Ουκρανία

Η ισπανίδα υπουργός Άμυνας υπογράμμισε την ακλόνητη υποστήριξη της Μαδρίτης στο Κίεβο, διαβεβαιώνοντας πως θα εξακολουθήσει να ενισχύει τον ουκρανικό στρατό στον αγώνα του απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

0 7
Πλήγμα στο βόρειο Ιράκ

Ιράκ: Τέσσερις εργαζόμενοι νεκροί από πλήγμα στο κοίτασμα φυσικού αερίου Χορ Μορ του Κουρδιστάν

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης της αυτόνομης περιοχής, από το πλήγμα προκλήθηκαν  επίσης σημαντικές ζημιές στο κοίτασμα, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος.

0 8
Επίθεση Χούθι σε τάνκερ

Υεμένη: Οι Χούθι ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον βρετανικού τάνκερ

Αναφερόμενη στην πυραυλική επίθεση εναντίον του τάνκερ, η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey διευκρίνισε πως το καθεστώς της ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον βρετανικό.

0 7