Κλείσιμο

Τουρκία: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ κατευθύνονταν στην Άγκυρα

Δεκάδες συλλήψεις από την αστυνομία - Το κουρδικό PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα

Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Άγκυρα. Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε χθες, Δευτέρα, περίπου 90 άτομα σε 18 επαρχίες σε όλη την Τουρκία ως ύποπτα για σχέσεις με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Σανλιούρφα, πραγματοποιήθηκαν αφού το PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην τουρκική πρωτεύουσα. 

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, οι δράστες έκλεψαν το όχημα που χρησιμοποίησαν στην επίθεση, στην Άγκυρα, από έναν κτηνίατρο στην Καισάρεια, τον οποίο εκτέλεσαν εν ψυχρώ, πετώντας τη σορό του σε ένα χαντάκι. Η Sabah δημοσιεύει φωτογραφίες τους μέσα στο αυτοκίνητο, καθ' οδόν προς την Άγκυρα. 

Αγκυρα

Την Κυριακή το κουρδικό PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα μπροστά από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο τρομοκρατών, αλλά και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.  

Οι Κούρδοι του PKK απείλησαν δε, με νέο χτύπημα: "Είναι μια πράξη αυτοάμυνας που στοχεύει στην προειδοποίηση ενάντια στη σφαγή και τις φασιστικές πιέσεις στον λαό του Κουρδιστάν και σε όλους τους δημοκρατικούς κύκλους. Εάν το γενοκτονικό φασιστικό καθεστώς AKP-MHP συνεχίσει να διαπράττει αυτά τα εγκλήματα, οι νόμιμες ενέργειες της επαναστατικής δικαιοσύνης θα συνεχιστούν".

Αγκυρα

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr