Πτώση F-16: Βίντεο από σκάφος που έσπευσε για τη διάσωση του πιλότου - Δίνει μάχη με τα κύματα

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η διάσωση έγινε κάτω υπό εξαιρετικά άσχημες συνθήκες καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυροί με αποτέλεσμα τα κύματα να είναι τεράστια

Ένα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης του 29χρονου πιλότου του F-16 από παραπλέον πλοίο, μετά την πτώση του αεροσκάφους χθες Τετάρτη στη νήσο Ψαθούρα, ήρθε στη δημοσιότητα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο η διάσωση έγινε κάτω υπό εξαιρετικά άσχημες συνθήκες καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ισχυροί με αποτέλεσμα τα κύματα να είναι τεράστια. 

Το βίντεο ανήρτησε η οργάνωση Sea Shepherd και καταγράφεται ο καπετάνιος του παραπλέοντος πλοιαρίου, «Εμμάνουελ Μπρόνερ» να μιλάει για τις δυσκολίες της διάσωσης καθώς σπεύδει στο σημείο που κατέπεσε το F-16 για να περισυλλέξει τον πιλότο ο οποίος έμεινε για μιάμιση ώρα στη θάλασσα με τη λέμβο του.

«Μόλις μας ενημέρωσε το λιμενικό για την πρώτη του αεροσκάφους F16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο. Το σκάφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Μόλις έγινε γνωστή η πτώση του μαχητικού, αμέσως ειδοποιήθηκαν όλα τα παραπλέοντα σκάφη να κατευθυνθούν προς την συγκεκριμένη περιοχή. 

Πηγή: skai.gr