Κλείσιμο

Ένας θάνατος στην Ιρλανδία από την Καταιγίδα Γιούνις-Τραυματισμοί Αγγλία-Δείτε βίντεο

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ένας δημοτικός υπάλληλος σκοτώθηκε στην κομητεία Γουέξφορντ της Ιρλανδίας όταν οι θυελλώδεις άνεμοι της Καταιγίδας Γιούνις ξερίζωσαν δέντρο το οποίο τον καταπλάκωσε.

Ο ηλικίας περίπου 60 ετών άνδρας είχε μεταβεί στο σημείο για να απομακρύνει σπασμένα κλαδιά.

Η Καταιγίδα Γιούνις έχει μετακινηθεί από το πρωί στη Μεγάλη Βρετανία, με δύο σπάνιες κόκκινες προειδοποιήσεις λόγω ανέμων να τίθενται σε ισχύ στη νότια Αγγλία. Η πρώτη προειδοποίηση, για τα νοτιοδυτικά, εξέπνευσε το μεσημέρι, αφού πρώτα ριπή ανέμου στη Νήσο Γουάιτ μετρήθηκε στα 196 χιλιόμετρα την ώρα, ταχύτητα που τον καθιστά τον πιο ισχυρό άνεμο που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αγγλία.

Μία γυναίκα, εξάλλου, νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα όταν χτυπήθηκε από οροφή κτιρίου που ξερίζωσε ο άνεμος στην κομητεία Όξφορντσιρ. Δύο ακόμα άτομα στο νότιο Λονδίνο τραυματίστηκαν από αντικείμενα που παρέσυρε ο άνεμος.

Οι άνεμοι ξήλωσαν, παράλληλα, τμήμα της εμβληματικής οροφής του κτιρίου εκδηλώσεων και συναυλιών O2 στο ανατολικό Λονδίνο, ξερίζωσαν δέντρα και άλλες οροφές κτιρίων, σήκωσαν φράχτες και ανέτρεψαν οχήματα.

Σιδηροδρομικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν ακυρωθεί, όπως και 456 πτήσεις από και προς βρετανικά αεροδρόμια. Υπάρχουν δε πολλές αναφορές για αεροσκάφη που προσγειώθηκαν σε βρετανικά αεροδρόμια μετά από περισσότερες της μίας προσπάθειες, μεταξύ άλλων και μία πτήση της πορτογαλικής TAP από την Αθήνα προς το Χίθροου.

Πηγή: skai.gr