Πώς ένας παρατηρητικός χρήστης διαδικτύου οδήγησε στη σύλληψη του διεστραμμένου Βρετανού ζωολόγου, που βίασε και θανάτωσε δεκάδες σκυλιά 

Το στοιχείο που τον «πρόδωσε»

Η διεστραμμένη, εγκληματική  δράση του 51χρονου Άνταμ Ρόμπερτ Κόρντεν Μπρίτον,  ο οποίος βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 42 σκυλιά, από το 2014 μέχρι και πέρσι τον Απρίλιο, οπότε και συνελήφθη στην Αυστραλία, έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ. 

Ο διακεκριμένος ζωολόγος αποδείχθηκε ένας βάρβαρος κτηνοβάτης και σαδιστής δολοφόνος ζώων, ο οποίος μάλιστα ανέβαζε και σχετικά βίντεο στο σκοτεινό διαδίκτυο. 

σκυλοι

Ο Μπρίτον όχι μόνο βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά τα δικά του κατοικίδια Ursa και Bolt (στη φωτογραφία μαζί), αλλά και σκύλους από ιδιοκτήτες κατοικίδιων που είχε «ψαρέψει» μέσω της πλατφόρμας Gumtree Australia

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της DailyMail, 0 51χρονος ανέβαζε βίντεο με τον ίδιο να κακοποιεί σκυλιά σε διαστραμμένα φόρουμ στην πλατφόρμα Telegram, χρησιμοποιώντας μάλιστα δύο διαφορετικούς λογαριασμούς με τα ψευδώνυμα «Monster» («Τέρας») και «Cerberus» («Κέρβερος»). 

Μέσω αυτών των λογαριασμών ερχόταν σε επαφή, από το 2020 έως τη σύλληψή του το 2022, με άλλα διεστραμμένα άτομα , στα οποία  έστελνε βίντεο και φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο ίδιος στο «δωμάτιο βασανιστηρίων» όπου κακοποιούσε - συχνά μέχρι θανάτου - τα σκυλιά.

britton

O πρώην ακαδημαϊκός θεωρούνταν ειδικός στους κροκόδειλους και είχε συνεργαστεί με το BBC και τον Ντέιβιντ Ατένμπορο

Σε έναν από αυτούς τους ιστότοπους τον Μάρτιο του 2022 δημοσίευσε ένα βίντεο με το όνομα "1B***h9Pups", το οποίο αποκάλυψε μια ένδειξη για την ταυτότητά του και το πού βρισκόταν και το οποίο τελικά οδήγησε στην σύλληψή του.

Την επόμενη ημέρα, στις 23 Μαρτίου, ένας ανώνυμος χρήστης του διαδικτύου πρόσεξε ότι το θηλυκό σκυλί που απεικονιζόταν στο βίντεο φορούσε ένα πορτοκαλί λουρί φιλοζωικής εταιρίας της πόλης του Ντάργουιν, στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, με τυπωμένο πάνω του το σλόγκαν «great pets start with you».

σκυλος

Το σκυλί της φωτογραφίας οδήγησε με τον θάνατό του στην σύλληψη του δολοφόνου του

Ο χρήστης κοινοποίησε με email το βίντεο στην αρμόδια υπηρεσία για τον προστασία των ζώων της περιοχής, η οποία κατόπιν ενημέρωσε την τοπική αστυνομία. 

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται και στις 22 Απριλίου η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του ζωολόγου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τις φρικιαστικές αποδείξεις των εγκλημάτων του. 

Εκτός από το ψηφιακό υλικό σε κινητά και υπολογιστές, οι αρχές βρήκαν ακόμα σύνεργα βασανιστηρίων και σεξουαλικά βοηθήματα που ο Μπρίτον χρησιμοποιούσε στα άτυχα ζώα, κομμένα μέλη σκύλων σε έναν καταψύκτη, ένα νεκρό κουτάβι σε κατάσταση αποσύνθεσης σε μια κοντινή λιμνούλα και ένα κομμένο κεφάλι σκύλου πεταμένο σε γειτονικό οικόπεδο.

Ο Μπρίτον συνελήφθη τον Απρίλιο του 2022, ομολόγησε τα εγκλήματά του και από τότε παραμένει υπό κράτηση. Η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 13 Δεκεμβρίου

Πηγή: skai.gr