Ke Huy Quan: Από καταυλισμό προσφύγων, νικητής στα φετινά Όσκαρ - Η συγκλονιστική πορεία του ηθοποιού

Ο Ke Huy Quan ήταν παιδί-σταρ στις δύο ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς - Χθες παρέλαβε το Όσκαρ από τα χέρια του Χάρισον Φορντ

Κατασυγκινημένος ο ηθοποιός Ke Huy Quan παρέλαβε χθες το Όσκαρ β' καλύτερου ανδρικού ρόλου από τα χέρια του Χάρισον Φορντ, του ηθοποιού με τον οποίο είχε συνεργαστεί όταν ήταν παιδί στις εμβληματικές χολιγουντιανές περιπέτειες του Ιντιάνα Τζόουνς.

Ο Ke Huy Quan ήταν παιδί-σταρ σε δύο από τις μεγαλύτερες ταινίες της δεκαετίας του 1980, αλλά εγκατέλειψε την υποκριτική όταν το Χόλιγουντ τον εγκατέλειψε.

Και τώρα κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή.

«Λένε ότι τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν μόνο στις ταινίες» είπε δακρυσμένος ο Quan παραλαμβάνοντας το βραβείο του. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου συμβαίνει. Αυτό είναι το αμερικανικό όνειρο» είπε κατασυγκινημένος.

Ο Quan γνώρισε τον κίνδυνο όταν σε μικρή ηλικία μετανάστευσε με τους γονείς του από το Βιετνάμ στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ.

Στη διάρκεια της επικίνδυνης αυτής πορείας πέρασε έναν χρόνο σε καταυλισμό προσφύγων.

Αφού εντελώς τυχαία βρέθηκε στις ακροάσεις για το Ιντιάνα Τζοουνς, o Quan ξεκίνησε την πορεία του στον κινηματογράφο ως ο μικρός πορτοφολάς, δίπλα στον Χάρισον Φορντ. Την επόμενη χρονιά ήρθαν τα Goonies.

Καθώς όμως μεγάλωνε, το Χόλιγουντ τον ξέχασε και αρκέστηκε στο να εργάζεται στα παρασκήνια.

Κάποια στιγμή όμως, κι ενώ πλησίαζε τα 50, πήρε την απόφαση να κυνηγήσει το όνειρό του. 

Ατζέντης που ήταν φίλος του αποφάσισε να τον εκπροσωπήσει και δύο εβδομάδες αργότερα ο Quan ειδοποιήθηκε να πάει στην οντισιόν για το «Τα Πάντα Όλα».

Έτσι έγινε το μεγάλο come back.

«Η μαμά μου είναι 84 ετών και είναι στο σπίτι και παρακολουθεί. Μαμά, μόλις κέρδισα το Όσκαρ» είπε κλαίγοντας και φιλώντας το χρυσό αγαλματίδιο.

«Το ταξίδι μου ξεκίνησε σε μια βάρκα. Πέρασα ένα χρόνο σε έναν καταυλισμό προσφύγων και με κάποιο τρόπο κατέληξα εδώ στη μεγαλύτερη σκηνή του Χόλιγουντ» είπε ο ίδιος.

Πηγή: skai.gr