Κλείσιμο

Μυστήριο με τον θάνατο Βραζιλιάνας κληρονόμου - Έβαλε μέντιουμ για να κλέψει 148 εκατ. από τη μητέρα της

Η Μπογκίσι ήταν κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στη Βραζιλία, του Ζαν Μπογκίσι

Μία βραζιλιάνα ηθοποιός βρήκε τραγικό θάνατο όταν έπεσε από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου της πολυκατοικίας της. Οι αρχές της Βραζιλίας ερευνούν τον μυστηριώδη θάνατο της 49χρονης, καθώς όταν οι ερευνητές έψαξαν το σπίτι της, βρήκαν ένα σημείωμα που είχε αφήσει πίσω της για τη σύζυγό της Ρόζα Στανέσκο, η οποία βρίσκεται σήμερα στη φυλακή.

Σύμφωνα με τη daily mail, η 49χρονη Σαμπίν Μπογκίσι βρέθηκε μπροστά από την κατοικία της στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 14 Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε καθώς τα τραύματά της ήταν βαρύτατα.

Η Μπογκίσι ήταν κόρη ενός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στη Βραζιλία, του Ζαν Μπογκίσι, ο οποίος πέθανε το 2015. Γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1928 και μετακόμισε στη Βραζιλία με Εβραίους φίλους του το 1948.

Έκλεψε από τη μητέρα της μαζί με την σύντροφό της 148 εκατομμύρια

Η κληρονόμος και η σύζυγός της, είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο του 2022 για απάτη με την οποία απέσπασαν από την μητέρα της, Ζενεβιέβ Μπογκίσι, 148, 8 εκατομμύρια δολάρια σε έργα τέχνης, κοσμήματα και χρήματα. Οι ερευνητές της αστυνομίας του Ρίο ντε Τζανέιρο δήλωσαν τότε ότι η Σαμπίν κατέστρωσε ένα σχέδιο εναντίον της μητέρας της το 2020 και προσέλαβε μια γυναίκα για να της πει ότι ένα μέλος της οικογένειας βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου.

βραζιλιάνα

Έβαλε μέχρι και... μέντιουμ στο κόλπο

Η γυναίκα, η οποία αυτοπροσδιορίστηκε ως μέντιουμ, την παρουσίασε σε δύο άλλες γυναίκες, μια μελλοντολόγο και τη μητέρα ενός αγίου, οι οποίες συμφώνησαν με την απάτη και έπεισαν την Ζενεβιέβ Μπογκίσι να κάνει πληρωμές για μια «δουλειά» για να παραμείνει στη ζωή η κόρη της.

Η Σαμπίν έκανε τη μητέρα της να πιστεύει πως όντως φοβόταν για τη ζωή της, βάζοντάς την να πληρώσει ένα εκατομμύριο δολάρια μέσα σε διάστημα 15 ημερών για μία «πνευματική» εργασία. Παράλληλα, φρόντισε να κρατήσει την ηλικιωμένη μητέρα της στο σπίτι και απέλυσε υπαλλήλους και φροντιστές, όπως αναφέρει η Daily Mail. Αλλά η μητέρα της ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά τον Φεβρουάριο του 2022, και σταμάτησε όλες τις πληρωμές.

Στη συνέχεια οι αρχές ανακάλυψαν πως η Σαμπίν και οι συνεργοί της έκλεψαν 16 πίνακες των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Calvacanti αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μετρητά ύψους 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει η daily mail, το δικαστήριο επέτρεψε την αποφυλάκισή της υπό όρους τον περασμένο Μάρτιο. 

Πηγή: Daily Mail