Το βίντεο που συγκίνησε την Ιταλία: Αστυνομικός «νταντεύει» κοριτσάκι από τη Σομαλία στη Λαμπεντούζα

Ο αστυνομικός φαίνεται να κρατά το κοριτσάκι στην άκρη και να προσπαθεί να το καθησυχάσει 

Το γύρω το διαδικτύου κάνει βίντεο με Ιταλό αστυνομικό του σώματος των Καραμπινιέρι που κρατάει στην αγκαλιά του ένα κοριτσάκι από τη Σομαλία στο νησί της Λαμπεντούζα όπου έφτασαν την περασμένη εβδομάδα περισσότεροι από 8.500 μετανάστες.

Ο καραμπινιέρος φαίνεται να κρατά το κοριτσάκι στην άκρη και να προσπαθεί να το καθησυχάσει πριν το δώσει λίγο αργότερα στη μητέρα του. 

«Εκείνη την ημέρα, υπήρχε τεράστιο πλήθος επειδή οι άνθρωποι προσπαθούσαν να είναι οι πρώτοι που θα επιβιβαστούν στην ηπειρωτική Ιταλία», λέει στο BFMTV από τη Λαμπεντούζα.

«Φοβόμουν ότι θα ποδοπατούσαν την μικρή, οπότε την πήρα στην αγκαλιά μου για να την απομακρύνω από το πλήθος, ήταν το ένστικτό μου που μίλησε», αενέφερε ο ίδιος.

«Αυτοσχεδίασα, είπα στη μητέρα «δώσε μου την κόρη σου, θα την πάρω μακριά από το χάος», ήταν μια αυθόρμητη χειρονομία για να την προστατέψω», συνεχίζει ο Pasquale. «Όταν την πήρα στην αγκαλιά μου, δεν έκλαψε, ήταν σαν να με εμπιστευόταν, ήταν κάτι πολύ γλυκό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια εξήγησε στο κοριτσάκι ότι η μητέρα της θα επιστρέψει. «Έφυγαν γρήγορα γιατί έπρεπε να επιβιβαστούν και τελείωσε έτσι». Στη συνέχεια επέστρεψε για να βοηθήσει τους συναδέλφους του και έχασε από τα μάτια του το μικρό κορίτσι.

«Δεν ξέρω καν πώς είναι το όνομά της», σημείωσε ο Pasquale.

Δεν έχει νέα για τη μικρή και τη μητέρα της, αλλά εξηγεί ότι όταν είδε ξανά τις εικόνες, ένιωσε εξαιρετικά συγκινημένος και χαρούμενος που αυτές οι εικόνες μπόρεσαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου. «Με τους συναδέλφους μου, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: bfmtv.com