Τραγωδία στη Βενετία: Με τη μέθοδο του DNA η ταυτοποίηση των θυμάτων του δυστυχήματος με το μοιραίο λεωφορείο

Σύμφωνα με την εισαγγελία, δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα θύματα σχεδόν ένα 24ωρο μετά

Με δείγματα DNA αναμένεται να ταυτοποιήσουν οι αρχές κάποια από τα θύματα από το τραγικό δυστύχημα με τους 21 νεκρούς στη Βενετία.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, δεν έχουν ταυτοποιηθεί όλα τα θύματα σχεδόν ένα 24ωρο μετά.

Δείγματα DNA μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την επιβεβαίωση της ταυτότητας μερικών από τους 21 νεκρούς που δεν έφεραν προσωπικά έγγραφα, είπε ο Μπρούνο Τσέρτσι.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο έπεσε από σχεδόν 15 μέτρα στο Μέστρε, το οποίο συνδέεται με τη Βενετία μέσω γέφυρας.

Μεταξύ των νεκρών είναι τρία παιδιά, εκ των οποίων ένα μωρό,  σύμφωνα με αξιωματούχους. Το λεωφορείο μετέφερε 39 τουρίστες από το κέντρο της Βενετίας σε ένα κάμπινγκ.

Πλάνα από κάμερα της αερογέφυρας έδειξαν το όχημα να περνά δίπλα από ένα άλλο λεωφορείο προτού ανατραπεί από το οδόστρωμα και πέσει από την οδογέφυρα. 

Δεκαπέντε άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων τα πέντε σοβαρά. Σύμφωνα με τις αρχές της Βενετίας, στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν Ουκρανοί, Αυστριακού, Ισπανοί και άλλοι ξένοι τουρίστες.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν δύο 16χρονοι και δύο μικρότερα παιδιά, είπε ο τοπικός κυβερνήτης. Δύο αδέρφια Γερμανοί, ηλικίας επτά και 13 ετών, νοσηλεύονταν με σπασμένα οστά στο νοσοκομείο στο κοντινό Τρεβίζο. Οι γονείς τους σκοτώθηκαν στο δυστύχημα και τα δίπλα στα αγόρια βρίσκονταν ψυχολόγοι.

Ο εισαγγελέας της Βενετίας είπε ότι μόνο τρεις ή τέσσερις επιζώντες έχουν μπορέσει μέχρι στιγμής να μιλήσουν με τους έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Λεωφορείο

Το λεωφορείο συνετρίβη γύρω στις 19:45 της Τρίτης. Φαίνεται να είχε νοικιαστεί από μια τοπική εταιρεία για να παραλαμβάνει τουρίστες από το ιστορικό κέντρο της Βενετίας για ένα κάμπινγκ στην κοντινή συνοικία Marghera.

Μάρτυρες είδαν το λεωφορείο να προσκρούει κατά μήκος του προστατευτικού κιγκλιδώματος στην αερογέφυρα για 50 μέτρα, προτού πέσει στο κενό.

Η εταιρεία λεωφορείων δήλωσε ότι το όχημα των 13 τόνων ήταν ηλεκτρικό, διαψεύδοντας προηγούμενες αναφορές ότι λειτουργούσε  με αέριο μεθανίου. Ο διοικητής της πυροσβεστικής, Μάουρο Λόνγκο ανέφερε ότι οι μπαταρίες του λεωφορείου πήραν φωτιά γεγονός που καθιστούν τον καθαρισμό του λεωφορείου δύσκολη επιχείρηση.

Μάρτυρες είπαν ότι μπορούσαν να ακούσουν τους ανθρώπους να ουρλιάζουν, αλλά οι φλόγες ήταν πολύ ψηλές για να επέμβουν.
 

Πηγή: skai.gr