Τραγωδία στη Βενετία: Τα δύο σενάρια για τα αίτια του δυστυχήματος - Τι λένε οι εμπειρογνώμονες

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την εισαγγελική έρευνα που άρχισε σήμερα το πρωί, το τραγικό αυτό δυστύχημα μπορεί να οφείλεται κυρίως σε δυο λόγους - Τι γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος αναφερόμενος σε δηλώσεις εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα

Το κιγκλίδωμα της οδογέφυρας του Μέστρε, από την οποία έπεσε το τουριστικό λεωφορείο που είχε ως προορισμό κοντινό κάμπινγκ, είναι υπερβολικά χαμηλό, καθώς δεν ξεπερνά σε ύψος το 1,5 μέτρο, γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος αναφερόμενος σε δηλώσεις εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους. «Θυμίζει ένα απλό τοιχάκι», δήλωσε ο Μάσιμο Φιορέζε, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας La Linea, στην οποία ανήκε το λεωφορείο.

Βενετια

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από την εισαγγελική έρευνα που άρχισε σήμερα το πρωί, το τραγικό αυτό δυστύχημα μπορεί να οφείλεται κυρίως σε δυο λόγους: ή να αισθάνθηκε άσχημα ο οδηγός και να έχασε τον έλεγχο του οχήματος ή να του έκλεισε τον δρόμο προπορευόμενο όχημα, προκαλώντας ουσιαστικά την τραγική πτώση.

Στο βίντεο- ντοκουμέντο διακρίνεται το λεωφορείο να πέφτει από τη γέφυρα Μέστρε, χωρίς να έχει αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Η στιγμή της πτώσης

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η ιταλική κοινή γνώμη, ενώ η Βενετία έχει βυθιστεί στο πένθος, μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 21 νεκρούς. 

Βενετια

Από τους 15 επιβάτες που τραυματίσθηκαν, 8 νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Τραυματίσθηκαν σοβαρά δυο αδέλφια που είχαν φτάσει στο Μέστρε από τη Γερμανία με τους γονείς τους, καθώς και ένα κοριτσάκι 4 ετών από την Ουκρανία. Μεταξύ των 21 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους, είναι και ένα νεογέννητο.

Βενετια

Μιλώντας πάντως νωρίτερα στο γαλλικό πρακτορείο LaPresse ο διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του λεωφορείου La Linea Spa, Μάσιμο Φιορέσε περιέγραψε το βίντεο και υποστήριξε πως ο οδηγός φαίνεται να φρενάρει.

Όπως ανέφερε, «κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ακριβώς συνέβη, αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπήρχε μια σταθερή κάμερα στην υπερυψωμένη διάβαση. Από ό,τι έχω δει από τις εικόνες, από τα λίγα που μπορείς να δεις, μπορείς να δεις το λεωφορείο να φτάνει (στο σημείο) με λιγότερα από 50 χλμ. την ώρα, βλέπεις τα φώτα στοπ να ανάβουν, άρα θα είχε φρενάρει. Μετά βλέπεις ότι το όχημα ‘’ακουμπάει’’ στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, ανατρέπεται και πέφτει κάτω (από τη γέφυρα)».

Στην περιφέρεια της Βενετίας κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ είναι πιθανό να κηρυχθεί και εθνικό πένθος από την κυβέρνηση της Ρώμης.

Πηγή: skai.gr