Ποντολιάκ: Το λέμε ευθέως… Να τι χρειαζόμαστε από τη Δύση για να κερδίσουμε τη Ρωσία 

«Χρειαζόμαστε ισοτιμία βαρέων όπλων» δήλωσε τη Δευτέρα ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μεγάλη ποσότητα βαρέων όπλων ζητά το Κίεβο για να υπερισχύσει της Μόσχας στον ουκρανικό πόλεμο που μαίνεται από τις 24 Φεβρουαρίου. 

«Για να το πούμε ευθέως - για να τερματίσουμε τον πόλεμο χρειαζόμαστε ισοτιμία βαρέων όπλων» (με τη Ρωσία) δήλωσε τη Δευτέρα ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


«Για να τελειώσει ο πόλεμος με τη Ρωσία, η Ουκρανία χρειάζεται 1.000 οβίδες των 155 χιλιοστών, 300 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, 500 άρματα μάχης, 2.000 τεθωρακισμένα οχήματα και 1.000 drones» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ουκρανός αξιωματούχος. 

«Στις 15 Ιουνίου πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής των Υπουργών Άμυνας. Η Ουκρανία περιμένει απόφαση» δηλώνει δε ο Ποντολιάκ. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε σε μήνυμά του, ότι κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος στη χώρα του. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός «αψηφά τις προσδοκίες», αποτρέποντας τα ρωσικά στρατεύματα να κυριεύσουν την ανατολική Ουκρανία, όπου οι μάχες είναι πιο σκληρές εδώ και εβδομάδες, σύμφωνα με το Associated Press.

Σε βιντεομήνυμά του, ο Ζελένσκι δήλωσε υπερήφανος για τους Ουκρανούς υπερασπιστές που κατάφεραν να συγκρατήσουν τη ρωσική προέλαση στην περιοχή του Ντονμπάς, που συνορεύει με τη Ρωσία και όπου οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα ελέγχουν μεγάλο μέρος της επικράτειας εδώ και οκτώ χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι μάχες γύρω από το Σιεβεροντόνετσκ συνέχισαν να μαίνονται, αναφέρει στη νεότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία το βρετανικό Υπ. Άμυνας.

Τονίζει στη συνέχεια πως τους επόμενους μήνες οι επιχειρήσεις διάσχισης των ποταμών που βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία πιθανότατα θα είναι «από τους πιο σημαντικούς καθοριστικούς παράγοντες στην πορεία του πολέμου».

Πηγή: skai.gr