Ο ποταμός Σιβέρσκι Ντόνετς σημαντικός για την έκβαση του πολέμου στο Ντονμπάς, εκτιμά το Λονδίνο

Το υπουργείο σημειώνει πως ο κρίσιμος κεντρικός τομέας της ρωσικής γραμμής του μετώπου στο Ντονμπάς, μήκους 90 μέτρων, βρίσκεται στα δυτικά του ποταμού Σιβέρσκι Ντόνετς.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι μάχες γύρω από το Σιεβεροντόνετσκ συνέχισαν να μαίνονται, αναφέρει στη νεότερη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Ουκρανία το βρετανικό Υπ. Άμυνας.

Τονίζει στη συνέχεια πως τους επόμενους μήνες οι επιχειρήσεις διάσχισης των ποταμών που βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία πιθανότατα θα είναι «από τους πιο σημαντικούς καθοριστικούς παράγοντες στην πορεία του πολέμου».

Το υπουργείο σημειώνει πως ο κρίσιμος κεντρικός τομέας της ρωσικής γραμμής του μετώπου στο Ντονμπάς, μήκους 90 μέτρων, βρίσκεται στα δυτικά του ποταμού Σιβέρσκι Ντόνετς. Για να σημειωθεί επιτυχία στην παρούσα επιχειρησιακή φάση της επίθεσης στο Ντονμπάς, η Ρωσία θα πρέπει είτε να ολοκληρώσει φιλόδοξες κινήσεις πλαγιοκόπησης ή να διεξαγάγει επιθέσεις με σκοπό διασχίσεις του ποταμού.

Η βρετανική ενημέρωση καταλήγει επισημαίνοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις συχνά έχουν καταφέρει να κατεδαφίσουν γέφυρες πριν από την αποχώρησή τους, ενώ οι Ρώσοι πασχίζουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες σύνθετου συντονισμού που απαιτούνται για επιτυχείς, μεγάλης κλίμακας διασχίσεις ποταμών ενώ δέχονται πυρά.

Πηγή: skai.gr