Κλείσιμο

Μόσχα: Ο Πούτιν αναφέρθηκε πάλι στον Μεγάλο Πέτρο - Μήνυμα στους Ρώσους

Η Ημέρα της Ρωσίας, η εθνική εορτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου από το 1992 

Μήνυμα στους Ρώσους έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. 

Ο  Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε την Κυριακή έκκληση στους Ρώσους να μείνουν ενωμένοι και να βασιστούν στα «βαθιά συναισθήματα πατριωτισμού» και στα «πνευματικά θεμέλια» που διατρέχουν την ιστορία της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας που έκανε για τον εορτασμό της Ημέρας της Ρωσίας.

Η Ημέρα της Ρωσίας, η εθνική εορτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου από το 1992 για να τιμήσει την επίσημη υιοθέτηση της Διακήρυξης της Κυριαρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 12 Ιουνίου 1990, η οποία κήρυξε την «ανεξαρτησία» της Ρωσίας από την ΕΣΣΔ.

Σε ομιλία του στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν απέτισε για άλλη μια φορά φόρο τιμής στον Μεγάλο Πέτρο, στον οποίο αναφέρθηκε και σε ομιλία του νωρίτερα την ίδια εβδομάδα, επ’ ευκαιρία της 350ης επετείου από τη γέννηση του Ρώσου τσάρου, λέγοντας πως «υπό αυτόν τον ηγεμόνα η Ρωσία αναδείχθηκε σε ισχυρή παγκόσμια δύναμη, ενώ ήταν εκπληκτική αφοσίωσή του στην πατρίδα μας».

«Σήμερα, γνωρίζουμε ιδιαίτερα καλά πόσο σημαντικό είναι για την Μητέρα Πατρίδα, για την κοινωνία και το λαό μας να είναι ενωμένοι» πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος συνέκρινε την περασμένη εβδομάδα την πολιτική του με εκείνη του Μεγάλου Πέτρου, όταν ο τσάρος πολεμούσε τη Σουηδία και εισέβαλε στα εδάφη της, καθώς και στη Φινλανδία, ένα μέρος της Εσθονίας και τη Λετονία.

«Μόλις επισκεφθήκαμε μια έκθεση αφιερωμένη στα 350 χρόνια από τη γέννηση του Μεγάλου Πέτρου. Είναι συγκλονιστικό, όμως σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε (…) Ο Πέτρος ο Μέγας διεξήγαγε τον Μεγάλο Βόρειο Πόλεμο επί 21 χρόνια. Θα είχε κανείς την εντύπωση πως όταν ήταν σε πόλεμο με τη Σουηδία, πήρε κάτι από αυτούς. Δεν τους πήρε τίποτα, επέστρεψε (στη Ρωσία) ό,τι ήταν δικό της», είπε μεταξύ άλλων ο Πούτιν μιλώντας σε νέους επιχειρηματίες στη Μόσχα.

Πηγή: skai.gr