Παγωμένη υποδοχή για τον Ερντογάν στο Βερολίνο – Βλοσυρός ο Στάινμαγιερ – Δείτε φωτό 

«Μια γρήγορη χειραψία» σχολιάζει η Bild - Αμήχανος εμφανίστηκε στις κάμερες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν 

Ψυχρή ήταν ατμόσφαιρα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο ανάκτορο Bellevue αν κρίνει κανείς από το όσα σχολιάζουν τα  γερμανικά ΜΜΕ, αλλά και οι ίδιες οι φωτογραφίες. Η ψυχρή ατμόσφαιρα απεικονίζει και τις ψυχρές διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών. 

Για «παγωμένη υποδοχή» για τον Ερντογάν και για μια «γρήγορη χειραψία» στο ανάκτορο έκανε χαρακτηριστικά η Bild. 

Ο Ερντογάν έφτασε στα κεντρικά γραφεία του Ομοσπονδιακού προέδρου με 20 λεπτά καθυστέρηση – αλλά έφυγε μια ώρα αργότερα από το προγραμματισμένο τονίζεται.

Ερντογάν


Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Στάινμαγιερ, δείχνοντας βλοσυρός, καλωσόρισε τον Τούρκο πρόεδρο και πόζαραν και οι δύο στους φωτογράφους. Ο Ερντογάν υπέγραψε τότε το βιβλίο επισκεπτών. Μετά από λίγα λεπτά, η συνάντηση μπροστά στις κάμερες ολοκληρώθηκε.

Δεν υπήρχαν εναγκαλισμοί, και δεν ανταλλάχθηκαν ευχάριστες κοινοτοπίες, τα βλέμματα Ερντογάν και Στάινμαγιερ ήταν σοβαρά, τονίζει η Bild. 

Αργότερα, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με τον οποίο έχει κανονιστεί δείπνο στην Καγκελαρία. Θα υπάρξει επίσης συνάντηση με τον Τύπο.

Erdogan


Ο Ερντογάν δεν θα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό φιλικό αγώνα μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας το βράδυ του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Ο Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει τους τρομοκράτες της Χαμάς ως «απελευθερωτές», προκαλώντας την αντίδραση της Δύσης. 

Η επίσκεψη - αστραπή της Παρασκευής είναι η πρώτη του Ερντογάν στη Γερμανία εδώ και τρία χρόνια, ενώ υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στο σημείο να κινδυνέψει με ακύρωση. 

Erdogan

Πηγή: skai.gr