Κλείσιμο

Μάικλ Σιν σε πρίγκιπα Ουίλιαμ: Τον κατακεραυνώνει που υποστηρίζει την ομάδα της Αγγλίας στο Μουντιάλ - Εντελώς ανάρμοστο

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν ο Ουίλιαμ, ο οποίος κατέχει τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας, να υποστηρίζει ανοιχτά και δημόσια την εθνική ομάδα της Αγγλίας

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και έχει ήδη προκαλέσει «τσουνάμι» αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων, και την έντονη κριτική, που άσκησε ο ηθοποιός Μάικλ Σιν στον πρίγκιπα Ουίλιαμ μέσω Twitter.

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν ο Ουίλιαμ, ο οποίος κατέχει τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας, να υποστηρίζει ανοιχτά και δημόσια την εθνική ομάδα της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Μπορεί, φυσικά, να υποστηρίζει όποιον θέλει και, ως πρόεδρος της FA, ο ρόλος του κάνει κατανοητή την επίσκεψη, αλλά σίγουρα βλέπει ότι το να κατέχει ταυτόχρονα τον τίτλο του πρίγκιπα της Ουαλίας είναι εντελώς ανάρμοστο. Ούτε ίχνος ντροπής ή ευαισθησία για το θέμα;», έγραψε ο Σιν.

Το σχόλιο του ηθοποιού συγκέντρωσε θετικές αντιδράσεις. Ένας χρήστης απάντησε: «Είναι Άγγλος, μπορεί να υποστηρίξει την Αγγλία. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υποστηρίξει όποιον θέλει. Ωστόσο, αυτός ο τίτλος είναι καταδικαστέος: υπονοεί εθνική υποταγή, πρέπει να σταματήσει. Είναι "πρίγκιπας της Ουαλίας", επειδή ο πατέρας του του έδωσε τον τίτλο. Δεν σημαίνει κυριολεκτικά τίποτε άλλο, τελειώστε το».

Ένας άλλος έγραψε: «Ο Ουίλιαμ είναι Άγγλος και θα πρέπει να υποστηρίζει περήφανα την Αγγλία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή πικρία με αυτό. Δεν χρειάζεται να υποστηρίζει την Ουαλία από υποχρέωση». 

Ουαλία και Αγγλία θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Κατάρ. Για τον Σιν, η υποστήριξη του πρίγκιπα Ουίλιαμ προς την Αγγλία αποτελεί πλήρη έλλειψη ευαισθησίας. Ο Ουίλιαμ, ενώ αποχαιρετούσε την ομάδα της Αγγλίας, τους είπε: «Η χώρα είναι δίπλα σας, όλοι σας επευφημούμε. Απολαύστε το».

Οι δύο ομάδες συναντώνται στη φάση των ομίλων την Τρίτη 29 Νοεμβρίου.

Ένας άλλος χρήστης του Twitter έγραψε: «Πρέπει να πω ότι συμφωνώ. Είμαι οπαδός του, αλλά δεν μπορεί να κλείνει τα αυτιά του στον νέο του ρόλο. Αν είναι πρίγκιπας της Ουαλίας δεν μπορεί να υποστηρίζει έναν αντίπαλο στην παγκόσμια διοργάνωση. Είναι ντροπή».
 

Πηγή: skai.gr