Η Dua Lipa διαψεύδει ότι θα εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Η διάσημη τραγουδίστρια δεν θα λάβει μέρος στην τελετή έναρξης του 2022 και θα εμφανιστεί στο Κατάρ μόνο αν υπάρξει πρόοδος για τα ανθρώπινα δικαιώματα 

Η Dua Lipa διέψευσε τις πληροφορίες ότι θα εμφανιστεί στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Η 27χρονη τραγουδίστρια, που βρίσκεται στην κορυφή των charts, γεννημένη στο Λονδίνο από γονείς από το Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε ότι θα παίξει στη χώρα μόνο αν υπάρξει πρόοδος αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί πολλά άρθρα, με αφορμή τη μεταχείριση των μεταναστών εργατών στο Κατάρ και την ποινικοποίηση των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Η μεταχείριση της LGBTQ+ κοινότητας στο Κατάρ έχει προκαλέσει ανησυχία στους υποστηρικτές, που ελπίζουν να ταξιδέψουν στη χώρα για να δουν την ομάδα τους σε δράση.

Η Dua Lipa

Μετά από δημοσιεύματα, που τη συνδέουν με την εκδήλωση, η τραγουδίστρια έγραψε στο Instagram: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές εικασίες ότι θα εμφανιστώ στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Δεν θα εμφανιστώ και ούτε έχω εμπλακεί ποτέ σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για να εμφανιστώ.

Θα χειροκροτήσω την Αγγλία από μακριά και ανυπομονώ να επισκεφθώ το Κατάρ όταν θα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ανέλαβε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Το αστέρι των BTS, Jung Kook, θα λάβει μέρος στην τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο Al Bayt στις 20 Νοεμβρίου. Ο Αμερικανός ράπερ Diplo, ο DJ Calvin Harris και ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής Sean Paul θα εμφανιστούν, επίσης, στο φεστιβάλ Fifa Fan.

Η Lipa δεν είναι η μόνη καλλιτέχνιδα, που αποφεύγει να δώσει συναυλίες στο Κατάρ. Την Κυριακή, ο Sir Rod Stewart αποκάλυψε ότι απέρριψε πέρυσι 1 εκατ. δολάρια για να παίξει στη χώρα.

Πηγή: skai.gr