Νέος συναγερμός στο Τέξας: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς - Επτά νεκροί (βίντεο και φωτογραφίες)

Το περιστατικό αυτο σημειώθηκε την ώρα που οι αρχές προετοιμάζονται για την άρση, την Πέμπτη, ενός υγειονομικού μέτρου, γνωστού ως Title 42, που επιτρέπει την άμεση απέλαση των μεταναστών. Η λήξη της ισχύος του μέτρου εγείρει φόβους στις αρχές για κορύφωση των παράνομων εισόδων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπράουνσβιλ του Τέξας, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς το πρωί της Κυριακής.
 

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 8:30 π.μ. κοντά στο Ozanam Center στο Μπράουνσβιλ, ένα κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες και άστεγους, σύμφωνα με το ABC News.


Ταυτόχρονα σύμφωνα με την αστυνομία, έξι άτομα νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού, ο οποίος νοσηλεύεται και βρίσκεται υπό 24ωρη φύλαξη.

 Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εξετάσεις για τον έλεγχο της χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη ένδειξης για το αν αυτό το τραγικό γεγονός ήταν προμελετημένο.

Το αυτοκίνητο "συνέθλιψε αρκετούς ανθρώπους που περίμεναν σε στάση λεωφορείου", σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. «Το αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχό του. Η έρευνα θα καθορίσει εάν ήταν ατύχημα ή σκόπιμη ενέργεια», συμπλήρωσε.

Το περιστατικό αυτο σημειώθηκε την ώρα που οι αρχές προετοιμάζονται για την άρση, την Πέμπτη, ενός υγειονομικού μέτρου, γνωστού ως Title 42, που επιτρέπει την άμεση απέλαση των μεταναστών. Η λήξη της ισχύος του μέτρου εγείρει φόβους στις αρχές για κορύφωση των παράνομων εισόδων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το κέντρο αστέγων, μπροστά από το οποίο σημειώθηκε το περιστατικό, φιλοξενεί επί του παρόντος μετανάστες λόγω «της τρέχουσας εισροής», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Πηγή: skai.gr