Πούτιν κατά Ναβάλνι: Αυτός ο ασθενής… Αν κάποιος ήθελε θα είχαν τελειώσει τη δουλειά! (vid)

Ο Αλεξέι Ναβάλνι εργάζεται για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, και το Κρεμλίνο δεν βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίασή του  δήλωσε την Πέμπτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου.

«Αν κάποιος ήθελε θα είχαν τελειώσει τη ‘δουλειά’» ανέφερε μάλιστα ο ρώσος πρόεδρος, ο οποίος εμφανίστηκε σε γιγαντοοθόνη. 

Είναι ενδεικτικό ότι στο απόσπασμα του βίντεο ο Πούτιν αποφεύγει να αναφέρει το όνομα του Ναβάλνι, εμβληματικής μορφής της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση του ρώσου προέδρου

«Αυτός ο ασθενής στην κλινική του Βερολίνου, απολαμβάνει την υποστήριξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε αυτή την υπόθεση, και εάν αυτό είναι σωστό, είναι περίεργο γεγονός. Τότε οι (ρωσικές) ειδικές υπηρεσίες πρέπει φυσικά να τον προσέχουν. Αλλά αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι αναγκαίο να τον δηλητηριάσουν. Ποιος τον χρειάζεται; Αν κάποιος ήθελε να τον δηλητηριάσει θα είχαν τελειώσει τη ‘δουλειά’».

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό δίκτυο CNN σε ρεπορτάζ του ενέπλεξε τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες στην απόπειρα δολοφονίας του Ναβάλνι, με το ρώσο υπουργό Εξωτερικών να χαρακτηρίζει «αστεία» τέτοια ρεπορτάζ.  

 

 

 

Πηγή: skai.gr