Λαβρόφ κατά CNN για το ρεπορτάζ του Ναβάλνι: Αστεία να τα διαβάζεις αυτά

Έμμεση αλλά σαφή αναφορά στο ρεπορτάζ ντοκουμέντο του αμερικανικού δικτύου CNN σύμφωνα με το οποίο η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), σχημάτισε ομάδα για τη δολοφονία του Αλεξέι Ναβάλνι, έκανε την επομένη του ρεπορτάζ ο Σεργκέι Λαβρόφ. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι τα ρεπορτάζ για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι είναι “αστεία να τα διαβάζεις”, σε μια προφανή αναφορά σε έρευνα τoυ CNN και των ερευνητών Bellingcat για την απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

“Είμαστε ήδη συνηθισμένοι στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες απλώς ανακοινώνουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακόμη μια σειρά κατηγοριών εναντίον της Ρωσίας, είτε πρόκειται για χάκερ είτε για κάποιο είδος εντυπωσιακής είδησης για τη... διπλή ή και τριπλή δηλητηρίαση του Ναβάλνι” δήλωσε σκωπτικά ο Λαβρόφ είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά από επίσκεψη στην Κροατία. 

"Όλα αυτά τα νέα είναι αστεία να τα διαβάζεις, αλλά λένε μόνο ένα πράγμα - ή μάλλον ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται αυτές οι ειδήσεις λέει μόνο ένα πράγμα - ότι οι δυτικοί μας εταίροι δεν έχουν ηθικά πρότυπα και έχουν έλλειψη δεξιοτήτων στην κανονική διπλωματική εργασία, και δείχνουν απροθυμία να συμμορφωθούν με τους διεθνείς νομικούς κανόνες όταν πρόκειται να βρουν τα γεγονότα” πρόσθεσε ο Λάβροφ.

“Και η λογική της [Δύσης] εδώ: 'Κοιτάξτε, έχουμε ανακοινώσει... νέα γεγονότα που ανακαλύφθηκαν από τις γερμανικές ειδικές υπηρεσίες για την υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι και η Μόσχα σιωπά για δύο μέρες - αν είναι σιωπηλή, αυτό σημαίνει ότι είναι ένοχη'. Το ελάττωμα αυτής της προσέγγισης, κατά τη γνώμη μου, είναι προφανές σε κάθε λογικό άτομο”, υποστήριξε ο Λάβροφ. 
 

Πηγή: skai.gr