Ουκρανικός αντιαεροπορικός ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία, λένε αξιωματούχοι των ΗΠΑ

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας για να καταρρίψει ρωσικό εισερχόμενο πύραυλο, σύμφωνα με τους αμερικανούς

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφεραν πως με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση τους, ο πύραυλος ο οποίος κατέπεσε χθες Τρίτη σε χωριό της νοτιοανατολικής Πολωνίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, ήταν αντιαεροπορικός κι εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την κατάρριψη ρωσικού εισερχόμενου πυραύλου, ανέφερε μέσω Twitter ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press.

Ο Μπάιντεν ενημέρωσε τους ηγέτες της G20

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, το οποίο δεν κατονομάζει τις πηγές του, ο Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε τους ηγέτες με τους οποίους συζήτησε νωρίτερα σήμερα πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο πύραυλος ήταν αντιαεροπορικός και εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να καταρριφθεί ρωσικός εισερχόμενος πύραυλος, όπως ακριβώς ενημέρωσε και ο ρεπόρτερ του Associated Press.

Συζητήσεις στο Μπαλί μεταξύ ΗΠΑ-Πολωνίας-Ουκρανίας

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο Άντονι Μπλίνκεν, συζήτησε σήμερα με τους επικεφαλής της διπλωματίας της Πολωνίας Ζμπίγκνιου Ράου και της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα μετά την έκρηξη πυραύλου στην πολωνική επικράτεια με δυο νεκρούς χθες Τρίτη.

«Δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε να συντονιζόμαστε στενά τις επόμενες ημέρες καθώς η έρευνα θα προχωρά και θα προσδιορίζουμε τα επόμενα βήματα», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Μπλίνκεν, ο οποίος βρίσκεται στο Μπαλί της Ινδονησίας για τη σύνοδο της G20.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ