Αρκετές περιοχές βομβαρδίστηκαν στην Ουκρανία-Μερική διακοπή ρεύματος στη Λβιβ (Εικόνες)

Αρκετές πόλεις της Ουκρανίας αποτέλεσαν στόχο σήμερα το βράδυ ρωσικών πυραύλων, οι οποίοι κατέστρεψαν κυρίως τρεις σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στη Λβιβ, σύμφωνα με τον δήμαρχο αυτής της μεγάλης πόλης στα δυτικά της χώρας που έχει τώρα μερική διακοπή ρεύματος.

"Τρεις σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπέστησαν ζημιές έπειτα από επίθεση πυραύλων", δήλωσε ο δήμαρχος Αντριι Σαντόβι μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, προσθέτοντας ότι τα αντλιοστάσια ήταν χωρίς ρεύμα λόγω των ζημιών.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν αρκετές γειτονιές της Λβιβ. Βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν επίσης από τις τοπικές αρχές στις περιοχές Βινίτσια (κεντρικά), Οδησσό (νοτιοδυτικά) και Κιρόβογκραντ (κεντρικά), χωρίς να αναφέρουν τις ζημιές.

Η περιοχή της Υπερκαρπάθιας, που συνορεύει με την Ουγγαρία στη δυτική Ουκρανία και μέχρι στιγμής είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, επλήγη για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

"Ένας πύραυλος έπεσε σε ορεινή περιοχή της Υπερκαρπάθιας. Οι υπηρεσίες εργάζονται επί τόπου, διευκρινίζουμε τις πληροφορίες για τους τραυματίες και τα πιθανά θύματα", δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης αυτής της περιοχής, ο Βίκτορ Μικίτα.

Σιδηροδρομικούς σταθμούς αλλά και υποσταθμούς ρεύματος κοντά στην ουκρανική πόλη Λβίβ χτυπούν οι Ρώσοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας ακούστηκαν πολλές εκρήξεις την τελευταία ώρα ενώ ανακοίνωση των ουκρανικών σιδηρόδρομων ανέφερε ότι κάποια τρένα έχουν ακινητοποιηθεί γύρω από το Λβιβ λόγω ρωσικών επιθέσεων σε σιδηροδρομικούς υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ορισμένα τρένα θα κινηθούν με καθυστέρηση, διευκρίνσιαν εξηγώντας πως έχουν ακινητοποιηθεί τρένα στην είσοδο της Λβιβ.

Ο δήμαρχος της πόλης, είπε ότι τμήματα της είναι χωρίς ρεύμα, εξηγώντας πως ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, δύο υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας υπέστησαν ζημιές.

«Μείνετε όλοι στα καταφύγια», είπε σε μια σύντομη ανάρτηση στο Telegram.

Οι δημοσιογράφοι του CNN άκουσαν τις εκρήξεις να έρχονται από κατευθύνσεις προς τα ανατολικά, νότια και δυτικά του κέντρου της πόλης. Μία από τις τοποθεσίες είναι κοντά στο κέντρο της πόλης.

Από μια άλλη τοποθεσία, πιο μακριά, μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού φαινόταν να υψώνεται στον ουρανό.

Ο καπνός συνεχίζει να πέφτει σε όλη την πόλη, με τη μεγαλύτερη φωτιά να καίει στα δυτικά του κέντρου της πόλης.

Σύμφωνα με αναφορές των Ουκρανών, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν με πυραύλους και σε άλλα σημεία της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, δύο πύραυλοι χτύπησαν στόχους στα νοτιοδυτικά, στην πόλη Βινίτσια, ενώ πύραυλοι που κατευθύνονταν προς την περιοχή του Κιέβου αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα των Ουκρανών.

Πυραυλικό χτύπημα αναφέρθηκε και στην πόλη Ντολίνσκα, στην επαρχία Κιροβόταντ, δίχως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στόχους και στα δυτικά, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβακία, όπως ανέφερε διοικητής του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Ζακαρπάτια.

Πηγή: skai.gr