Επτά νεκροί από την επίθεση με πυραύλους στη Λβιβ, λέει ο περιφερειάρχης

Επτά νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός από τα πλήγματα πυραύλων στην πόλη Λβιβ ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Μαξίμ Κοζίτσκι. Ο Κοτζίτσκι ανέφερε ότι την πόλη έπληξαν τέσσερις πύραυλοι, τρεις χτύπησαν αποθήκες, ενώ ο τέταρτος χτύπησε ένα γκαράζ. 

"11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδί. Τρία από τα θύματα είναι σε σοβαρή κατάσταση, το παιδί τραυματίστηκε ελαφρά" δήλωσε. Στην επίθεση καταστράφηκαν και δεκάδες οχήματα. 

Ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι επρόκειτο για πέντε "ισχυρά πυραυλικά πλήγματα σε υποδομές αμάχων" στην Λβιβ, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Αντρίι Σαντόβι επιβεβαίωσε ότι έγινε επίθεση με πυραύλους και πρόσθεσε ότι τα σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Suspilne, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα από επιθέσεις στο Ντνιπροπετρόφσκ, όπου, όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι αρχές της νότιας ουκρανικής περιφέρειας είχαν σημειωθεί πολλές εκρήξεις.

Στο Κίεβο, παράλληλα, δημοσιογράφος του Reuters δήλωσε ότι άκουσε σειρά εκρήξεων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής δώσει επίσημες πληροφορίες για τα αίτια των εκρήξεων αυτών στην όχθη του ποταμού.

"Οι Ρώσοι συνεχίζουν να επιτίθενται με βάρβαρο τρόπο στις ουκρανικές πόλεις από αέρος, εκφράζοντας κυνικά σε ολόκληρο τον κόσμο το 'δικαίωμά' τους να (...) σκοτώνουν Ουκρανούς", κατήγγειλε ο Ποντολιάκ.

Στο μεταξύ το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε σήμερα επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε με πυραύλους Iskander.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν συνολικά 315 στόχους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το TASS.

Κάτοικοι της Μαριούπολης κρύβονται στο εργοστάσιο για να γλιτώσουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, εξήγησε ο Μιχάιλο Βερσίνιν αξιωματικός της αστυνομίας της πόλης μιλώντας χθες Κυριακή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Δεν εμπιστεύονται τους Ρώσους. Βλέπουν τι συμβαίνει στην πόλη και για τον λόγο αυτό παραμένουν στο χώρο του εργοστασίου», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Βερσίνιν, περίπου 100.000 άνθρωποι παραμένουν στη Μαριούπολη, η οποία πριν τον πόλεμο μετρούσε περίπου 400.000 κατοίκους. Αρκετές χιλιάδες Ουκρανοί μαχητές πιστεύεται ότι βρίσκονται στο Azovstal, το οποίο διαθέτει και υπόγειες εγκαταστάσεις.

Μεγάλοι τομείς της Μαριούπολης ελέγχονται πλέον από τον ρωσικό στρατό. Το δικό της, παρατεταμένο Γολγοθά, βιώνει η Ουκρανία, με χιλιάδες αμάχους νεκρούς εκ των οποίων εκατοντάδες παιδιά. 

Η Ρωσία ετοιμάζεται για νέα επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία

Νέα επίθεση στην Ανατολική Ουκρανία φαίνεται να ετοιμάζουν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις σύμφωνα με το Κίεβο.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ολοκληρώνουν τον σχηματισμό μιας «επιθετικής ομάδας» στην Ανατολική Επιχειρησιακή Ζώνη, ανακοίνωσαν τη Μεγάλη Δευτέρα οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στην καθημερινή τους ενημέρωση. 

Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τον μερικό αποκλεισμό του Χαρκόβου, τονίζεται, ενώ στο Ντονέτσκ, συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί στους οικισμούς Σίβερσκ και Ποκρόβσκ. 

Οι προσπάθειες της Ρωσίας να εισβάλει στο Νοβοτοσκίβσκ, στην Ποπάνσκα στο Λουχάνσκ και σε άλλες περιοχές στο Ντονέτσκ ήταν ανεπιτυχείς αναφέρει πάντα ο ουκρανικός στρατός.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να προσπαθούν να εισέλθουν στα διοικητικά όρια της Χερσώνας σημειώνεται ακόμα.  

Το «θάνατο του ρωσικού θηρίου», της ρωσικής ναυαρχίδας Moskva, δείχνουν στο μεταξύ φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Το ρωσικό καταδρομικό φαίνεται ότι βυθίστηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους Neptune, ενώ μια από τις φωτογραφίες αναφέρεται ότι είναι η τελευταία πριν το πλοίο βυθιστεί στη Μαύρη Θάλασσα.  

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr