Οι Ρώσοι σφυροκοπούν ξανά τη χαλυβουργία Αζοφστάλ - Ισχυρές εκρήξεις και μάχες (βίντεο)

Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να βομβαρδίζουν τις εκτενείς εγκαταστάσεις της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στην Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, επειδή Ουκρανοί στρατιώτες χρησιμοποίησαν την εκεχειρία που κηρύχθηκε εκεί για να μετακινηθούν σε καλύτερες θέσεις, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

"Κηρύχθηκε εκεχειρία, άμαχοι έπρεπε να απομακρυνθούν από το έδαφος της Αζοφστάλ. Ουκρανοί στρατιωτικοί και του (τάγματος) Αζόφ, που βρίσκονται στο εργοστάσιο, το εκμεταλλεύτηκαν. Βγήκαν από τα υπόγεια, πήραν θέσεις βολής στο έδαφος και στα κτίρια του εργοστασίου", προσθέτει το υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το RIA.

"Τώρα μονάδες του ρωσικού στρατού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, χρησιμοποιώντας το πυροβολικό και την αεροπορία, αρχίζουν να καταστρέφουν αυτές τις θέσεις βολής", καταλήγει το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 100 άμαχοι αποχώρησαν από τις εγκαταστάσεις του Αζοφστάλ και μεταφέρθηκαν στη Ζαπορίζια με ασφάλεια, όπως δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ουκρανίας Ιρίνα Βέρεστσουκ. Ωστόσο, η ίδια δήλωσε ότι εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν από τις εγκαταστάσεις και δεν έχουν τρόπο.

Επίσης, η κυρία Βέρεστσουκ δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 40 βαριά τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες στο Αζοφστάλ, οι οποίοι χρήζουν άμεσης ιατρικής φροντίδας διότι κινδυνεύει η ζωή τους.

Πηγή: skai.gr