Ο τυφώνας Χανούν πλήττει τη Νότια Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα - Bίντεο

Δεκάδες πτήσεις και δρομολόγια πορθμείων ακυρώθηκαν και δεκάδες χιλιάδες αλιευτικά σκάφη έδεσαν στα λιμάνια καθώς κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες για πιθανές τεράστιες ζημιές από πλημμύρες

Bροχές και οι άνεμοι χτυπούν με ένταση τη νότια Νότια Κορέα την Τετάρτη, καθώς o τυφώνας Χανούν πλησιάζει πιο κοντά στην κορεατική χερσόνησο, όπου αναμένεται σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόβλεψη να πλήξει μεγάλες αστικές περιοχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Δεκάδες πτήσεις και δρομολόγια πορθμείων ακυρώθηκαν και δεκάδες χιλιάδες αλιευτικά σκάφη έδεσαν στα λιμάνια καθώς κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες για πιθανές τεράστιες ζημιές από πλημμύρες, κατολισθήσεις και παλιρροϊκά κύματα.

Ο τυφώνας Χανούν αναμένεται να φτάσει στις νότιες και ανατολικές περιοχές της Νότιας Κορέας το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία. Αναμένεται να φτάσει στο νότιο θέρετρο Τζετζού ώρες αργότερα και στη συνέχεια να φτάσει στην ξηρά κοντά στο λιμάνι της ηπειρωτικής χώρας Tongyeong το πρωί της Πέμπτης.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο Χανούν πιθανότατα θα διασχίσει το κέντρο της χώρας για αρκετές ώρες, με το κέντρο της καταιγίδας να πλήττει την πρωτεύουσα της Σεούλ, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 90 έως 154 χλμ/ώρα (56 έως 97 mph) .

Η καταιγίδα αναμένεται να ρίξει 10 έως 40 εκατοστά βροχής στις νότιες και κεντρικές περιοχές και έως και 60 εκατοστά στις ορεινές ανατολικές περιοχές της χώρας μέχρι την Παρασκευή. 

Η Κορεατική Μετεωρολογική Υπηρεσία μέτρησε τον Χανούν σε ισχύ με μέγιστους ανέμους 126 km/h στις 3:10 μ.μ. της Τετάρτης (6:10 π.μ. GMT), καθώς περνούσε μέσα από τη θάλασσα 290 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Jeju ενώ κινούνταν βόρεια με ταχύτητα 12 χλμ/ώρα.

Οι άνεμοι γίνονταν ισχυρότεροι στο Jeju από τις 3 μ.μ., πνέοντας με μέγιστη ταχύτητα 86 km/h κοντά στην πόλη Jeju στη βόρεια πλευρά του νησιού, ενώ έπεφταν 11 εκατοστά  βροχής κοντά στην πόλη Seogwipo στη νότια πλευρά του νησιού. Οι άνεμοι επιταχύνονταν επίσης σε ορισμένες νότιες ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της νοτιοδυτικής πόλης-λιμάνι του Yeosu, όπου μετρήθηκαν έως και 86 km/h (53 mph).

Τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα στο Μπουσάν, μια πόλη-λιμάνι της νοτιοανατολικής πλευράς, όπου οι άνθρωποι περπατούσαν ακόμα κατά μήκος μιας παραλίας με μέτριας έντασης ανέμου Songjeong, κρατώντας ομπρέλες για τη βροχή.
 

Πηγή: skai.gr