Νότιγχαμ: Το προφίλ των τριών θυμάτων της επίθεσης – Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας - Βίντεο - φωτό

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε δύο ακίνητα στο Νότιγχαμ με τους αστυνομικούς να λένε ότι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το κίνητρο της επίθεσης

Μόλις πέντε μέτρα μακριά από το σπίτι τους δολοφονήθηκαν δύο από τα τρία θύματα μιας επίθεσης, δυο φοιτητές στο Νότιγχαμ το πρωί, με το τρίτο θύμα φέρεται να είναι ένας άνδρας περίπου 60 ετών. 

Τα τρία θύματα πιστεύεται ότι δέχθηκαν τυχαία επίθεση, και μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου από έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα. Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους.

bbc


Η αντιτρομοκρατική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε δύο κτήρια στο Νότιγχαμ με τους αστυνομικούς να λένε ότι αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το κίνητρο της επίθεσης. 

Η έφοδος έγινε το απόγευμα σε μια φοιτητική περιοχή της πόλης, όπου ένας μάρτυρας είδε το νεαρό άνδρα και τη νεαρή γυναίκα να μαχαιρώνονται από έναν μαυροφορεμένο επιτιθέμενο με σακίδιο στις 4 το πρωί. 

Η αστυνομία κλήθηκε επίσης σε ένα άλλο περιστατικό γύρω στις 5.30 το πρωί της Τρίτης, όπου ένα βαν έπεσε πάνω σε τρία άτομα που τώρα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Η αστυνομία του Νότιγχαμσάιρ ανακοίνωσε ότι εργάζεται από κοινού με τους συναδέλφους της στην αντιτρομοκρατική για να καθορίσουν τι ακριβώς συνέβη καθώς και τα κίνητρα της επίθεσης. 

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στο Λονδίνο Θανάσης Γκαβός, επιβεβαιώθηκε παράλληλα ότι δεν αναζητείται άλλος συνεργός, αν και το Sky News μετέδωσε ότι δύο γυναίκες κοντά στο σημείο της πρώτης επίθεσης μεταφέρθηκαν από ένοπλους αστυνομικούς σε περιπολικό νωρίς το απόγευμα.

Ένας μαθητής είπε στην Daily Telegraph: «Απλώς ήταν άτυχοι. Ήταν πέντε λεπτά μακριά από το σπίτι και μαχαιρώθηκαν τυχαία από έναν τύπο». 

Η Λιν Χάγκιτ, μια περαστική που πήγαινε με τα πόδια στη δουλειά της, αφηγήθηκε ότι είδε ένα φορτηγάκι να παρασέρνει δύο ανθρώπους γύρω στις 5.30 το πρωί, κοντά στο Βασιλικό Θέατρο. Ο οδηγός «κοίταξε στον καθρέφτη, είδε την αστυνομία από πίσω του και επιτάχυνε. Υπήρχαν δύο άνθρωποι και έπεσε κατευθείαν επάνω τους», αφηγήθηκε στο βρετανικό δίκτυο BBC.
 

Ένας άλλος  μάρτυρας είπε στο BBC ότι είδε έναν νεαρό άνδρα και μια νεαρή γυναίκα να μαχαιρώνονται γύρω στις 4 το πρωί. Ο άνδρας, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε ότι κοίταξε έξω από το παράθυρο και είδε έναν «τύπο ντυμένο στα μαύρα, με κουκούλα και σακίδιο, να παλεύει με κάποιους ανθρώπους. Ήταν ένα κορίτσι και ένας άνδρας ή ένα αγόρι με το οποίο ήταν μαζί -έμοιαζαν αρκετά νέοι. Φώναζαν ''βοήθεια''! Μακάρι να είχα φωνάξει κάτι από το παράθυρο, για να εκνευρίσω τον δράστη. Τον είδα να μαχαιρώνει πρώτα το παλικάρι και μετά τη γυναίκα. Ήταν αλλεπάλληλες μαχαιριές, τέσσερις ή πέντε φορές. Το παλικάρι κατέρρευσε στη μέση του δρόμου».

Η αστυνομία του Νότιγχαμ έχει δημιουργήσει μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και κάνει έκκληση για μάρτυρες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαρακτήρισε «σοκαριστικά» τα γεγονότα αυτά, αναφέροντας μέσω του Twitter ότι «ενημερώνεται για τις εξελίξεις» της έρευνας, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Πηγή: dailymali.co.uk