Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Κοντά στην εκπλήρωση των στρατιωτικών του στόχων το Αζερμπαϊτζάν - Κατάπαυση πυρός ζητούν οι αυτονομιστές

Το Μπακού ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησε «τοπικές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στην αποσχισθείσα περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Αρμένιοι, προκειμένου, «να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη στον θύλακα»

Το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται κοντά στην εκπλήρωση των βασικών στόχων της στρατιωτικής του επιχείρησης στο Καραμπάχ, με ορισμένους από τους στρατιωτικούς στόχους να έχουν εξουδετερωθεί, δήλωσε σήμερα ένας βοηθός του Αζέρου προέδρου, ο Χικμέτ Χατζίεφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το Μπακού ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησε «τοπικές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» στην αποσχισθείσα περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι Αρμένιοι, προκειμένου, «να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη στον θύλακα».

Παράλληλα, η ηγεσία των αυτονομιστικών αρχών του θύλακα πρότεινε με ανακοίνωσή της μια κατάπαυση του πυρός και συνομιλίες με το Μπακού.

Ο Γκέχαμ Στεπανιάν, διαμεσολαβητής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του θύλακα δήλωσε πως δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 23 τραυματίστηκαν από επιθέσεις του αζέρικου στρατού. Τουλάχιστον οκτώ από τους τραυματίες είναι παιδιά, τόνισε.

Σύμφωνα με αζερικές εισαγγελικές αρχές, ένας άμαχος σκοτώθηκε σήμερα από επίθεση με βαρύ οπλισμό στην ελεγχόμενη από το Αζερμπαϊτζάν πόλη Σούσι, που βρίσκεται στο άκρο του θύλακα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ