Σήμερα η κηδεία του Μπερλουσκόνι - Παρόντες ο εμίρης του Κατάρ και ο Ορμπάν - Πυρετώδεις προετοιμασίες έξω από τον Duomo (φωτογραφίες)

Χιλιάδες άτομα αναμένεται να γεμίσουν την πλατεία του Καθεδρικού Ναού για να αποχαιρετήσουν τον «Καβαλιέρε»

Πυρετώδεις είναι η προετοιμασίες σήμερα στο Μιλάνο καθώς στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα θα γίνει στον καθεδρικό ναό (Ντουόμο) η κρατική κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 86 ετών.

Η κηδεία θα γίνει δημοσία δαπάνη, με στρατιωτικές τιμές. 

ντουομο

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των διοργανωτών, στο εσωτερικό της εκκλησίας θα μπορέσουν να εισέλθουν μέχρι δύο χιλιάδες άτομα ενώ από την πλατεία του Ντουόμο θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή από δύο γιγαντοοθόνες, μέχρι και είκοσι χιλιάδες άνθρωποι. 

Διαβάστε ακόμα: Γκάφες και ατάκες του Καβαλιέρε που έγραψαν ιστορία 

Aπό τις 12 μέχρι την 1:30 το μεσημέρι, τοπική ώρα, θα απαγορευτεί η πρόσβαση η πρόσβαση των πολιτών στην πλατεία του Ντούμο για να μπορέσουν να ελεγχθούν όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες και να δοθεί «πράσινο φως» από τους υπεύθυνους ασφαλείας, ώστε να αρχίσει και η προσέλευση των προσκεκλημμένων στην κηδεία. 

Διαβάστε ακόμα: Ο «άτακτος» Καβαλιέρε δεν είναι πια εδώ - Τα περιβόητα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι και η άστατη ερωτική ζωή του

ντουομο

Η Μελόνι και ο Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα είναι μεταξύ εκείνων που πρόκειται να παραστούν στην κηδεία ενώ τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η πρέσβης μας στην Ιταλία Ελένη Σουρανή.

Σύμφωνα με το ANSA, από τους ξένους ηγέτες, στην κηδεία θα παρευρεθούν ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ, ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ και ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Για σήμερα – ημέρα της κηδείας του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού - έχει κηρυχθεί στην Ιταλία εθνικό πένθος.

ντουομο

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπογραμμίζει παράλληλα ότι ακυρώθηκαν τουλάχιστον για ένα τριήμερο οι διάφορες υποχρεώσεις όλων των υπουργών, ενώ στη Βουλή και στη Γερουσία της Ρώμης οι ψηφοφορίες θα σταματήσουν συνολικά για μια εβδομάδα, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά. 
 

Πηγή: skai.gr