Ζαχάροβα: «Καταβάλλουμε ενεργές προσπάθειες» για την απελευθέρωση Ρώσων ομήρων από τη Χαμάς

Μιλώντας στο ρωσικό ραδιόφωνο Sputnik, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι όμηροι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ, και όχι τουρίστες ή επισκέπτες

Η Μόσχα «καταβάλλει ενεργές προσπάθειες» για να απελευθερώσει Ρώσους πολίτες που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Μιλώντας στο ρωσικό ραδιόφωνο Sputnik, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι όμηροι είναι μόνιμοι κάτοικοι του Ισραήλ, και όχι τουρίστες ή επισκέπτες.

Η Μαρία Ζαχάροβα διευκρίνισε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη ρωσική ως δεύτερη υπηκοότητα, αλλά για τη Μόσχα είναι απλώς Ρώσοι πολίτες.

«Είμαστε σε επαφή με όλα τα μέρη αυτού του ζητήματος», είπε.

Την Τρίτη, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι περίπου 240 Ισραηλινοί κρατούνται από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο αριθμός δεν είναι οριστικός, καθώς ο στρατός ερευνά νέες πληροφορίες», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο νέος αριθμός δεν περιλαμβάνει τέσσερις ομήρους που απελευθερώθηκαν νωρίτερα από τη Χαμάς.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, ανέφεραν ότι κρατούν αιχμάλωτους 200-250 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών. Η Χαμάς την Τετάρτη ότι κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Τρίτης σκοτώθηκαν επτά όμηροι πολίτες. 
 

Πηγή: skai.gr