«Ψυχολογικός τρόμος»: Οργή του IDF για το προπαγανδιστικό βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ με Ισραηλινούς ομήρους

Ο IDF υποσχέθηκε να διευρύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη της Γάζας 

Την οργή του ισραηλινού στρατού προκάλεσε το προπαγανδιστικό βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ Αλ Κουντς με δυο αμάχους ομήρους, μια ηλικιωμένη και ένα παιδί, που ζητούν να σταματήσουν οι εχθροπραξίες για να γίνει ανταλλαγή ομήρων και επιτίθενται στον Νετανιάχου. 

Ο Ισραηλινός Στρατός υποσχέθηκε να διευρύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη της Γάζας χαρακτηρίζοντας το βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ ως «ψυχολογικό τρόμο» και «ψυχολογική τρομοκρατία». 

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι διεμήνυσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να εμβαθύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στην πόλη της Γάζας.


«Θα φτάσουμε σε όλο και περισσότερα προπύργια της Χαμάς», δεσμεύτηκε ο Χάγκαρι.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της Χαμάς ότι δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα του Ισραηλινού Στρατού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ο Χαγκάρι σχολίασε ότι «έχουν 90% ικανότητα, με τα οχήματα να επισκευάζονται στο πεδίο ή να επιστρέφουν στο Ισραήλ για πιο σοβαρές επισκευές».

Αναφερόμενος στο βίντεο της Ισλαμικής Τζιχάντ που δείχνει τους δύο Ισραηλινούς ομήρους, ο Χαγκάρι υπογράμμισε ότι «δεν χάσαμε και δεν θα χάσουμε καμία ευκαιρία για να φέρουμε πίσω τους ομήρους».

«Οι ισχυρισμοί της Ισλαμικής Τζιχάντ ότι είναι έτοιμοι να απελευθερώσουν τους ομήρους είναι ‘’ψυχολογική τρομοκρατία’’» πρόσθεσε.
 

Πηγή: skai.gr