«Ημέρα του Αυτοκράτορα» σήμερα στην Ιαπωνία - Ο Ναρουχίτο γίνεται 63 ετών

Τα γενέθλια του Αυτοκράτορα τιμώνται ως εθνική εορτή στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου - Χιλιάδες Ιάπωνες συγκεντρώθηκαν στα ανάκτορα του Τόκιο για να ακούσουν την ετήσια ομιλία του

Ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Ναρουχίτο γίνεται σήμερα 63 ετών και η χώρα γιορτάζει την «Ημέρα του Αυτοκράτορα». 

Παραδοσιακά, τα γενέθλια του Αυτοκράτορα τιμώνται ως εθνική εορτή στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. 

Χιλιάδες Ιάπωνες συγκεντρώθηκαν στα ανάκτορα του Τόκιο για να γιορτάσουν τα 63α γενέθλια του Ναρουχίτο, να ακούσουν την ετήσια ομιλία του και να δουν την αυτοκρατορική οικογένεια. 

ιαπωνια

Ήταν η πρώτη δημόσια ομιλία του Ναρουχίτο για τα γενέθλιά του από την άνοδό του στον θρόνο πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. 

Το Αυτοκρατορικό Παλάτι ανοίγει τις πύλες του για το κοινό δύο φορές το χρόνο, την ημέρα των γενεθλίων του Αυτοκράτορα και τη δεύτερη ημέρα της Πρωτοχρονιάς όταν η αυτοκρατορική οικογένεια απευθύνει χαιρετισμό για το νέο έτος.

Ο Ναρουχίτο (γενν. 23 Φεβρουαρίου 1960) είναι ο 126ος και σημερινός Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας. Ο Ναρουχίτο ανήλθε στον αυτοκρατορικό θρόνο την 1η Μαΐου 2019 μετά την παραίτηση του πατέρα του Ακιχίτο.

Ο Αυτοκρατορικός Οίκος της Ιαπωνίας είναι η παλαιότερη συνεχής κληρονομική μοναρχία του κόσμου – λέγεται ότι ιδρύθυκε το 660 π.Χ.  Ο Αυτοκράτορας – που στα Ιαπωνικά ο τίτλος σημαίνει «ουράνιος κυρίαρχος -  είναι η κεφαλή του κράτους της Ιαπωνίας και επικεφαλής της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας. 

Σύμφωνα με το ισχύον σύνταγμα της Ιαπωνίας, ο αυτοκράτορας είναι το «σύμβολο του κράτους και της ενότητας του λαού» και, επίσης, η ανώτατη αρχή της θρησκείας Σίντο. 
 

Πηγή: skai.gr