Έκλεψαν... τη σορό του μαφιόζου Junior Roldán από νεκροταφείο της Κολομβίας

Την περασμένη Τρίτη εργάτες βρήκαν μια πύλη στο νεκροταφείο ανοιχτή και όταν έψαξαν τον χώρο παρατήρησαν ότι ο θάλαμος που ήταν η σορός του ήταν άδεια

Η σορός του Junior Roldán, ηγετικό στέλεχος της ισχυρής συμμορίας Los Choneros, που αποτελεί το φόβο και τον τρόμο στον Ισημερινό, εξαφανίστηκε από νεκροταφείο της Κολομβίας όπου τον είχαν θάψει, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν σε θησαυροφυλάκιο στην πόλη Envigado, αφού κανείς δεν είχε αναζητήσει το σώμα του, σύμφωνα με το BBC.

Ο Junior Roldán βρέθηκε να έχει δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι στην επαρχία Antioquia της Κολομβίας τον περασμένο Μάιο. Είχε καταφύγει στην Κολομβία αφού επέζησε από δύο προηγούμενες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του στο Εκουαδόρ.

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι δολοφονήθηκε από τον σωματοφύλακά του που ήθελε να κλέψει το μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε πάρει μαζί του ο αρχηγός της συμμορίας όσο κρυβόταν, αλλά η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις σε σχέση με τη δολοφονία του.

Η σορός του αναγνωρίστηκε από τα τατουάζ και στη συνέχεια τον έθαψαν στο κεντρικό νεκροταφείο ακριβώς νότια του Μεντεγίν στις 18 Μαΐου.

Την περασμένη Τρίτη όμως οι εργάτες βρήκαν μια πύλη στο νεκροταφείο ανοιχτή και όταν έψαξαν τον χώρο παρατήρησαν ότι ένας από τους θαλάμους ήταν άδειος.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν αργότερα ότι το εν λόγω θησαυροφυλάκιο περιείχε τη σορό του Junior Roldán.

Η αστυνομία είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι αρκετοί άνδρες εισέβαλαν στο νεκροταφείο κατά τη διάρκεια της νύχτας και πήραν το πτώμα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν οι ύποπτοι είχαν κάποιο κίνητρο ωστόσο ο Roldán είχε πολλούς εχθρούς.

Πηγή: skai.gr