Κλείσιμο

Ελληνίδα η γυναίκα που πέθανε από αλλαντίαση αφού έφαγε σαρδέλες σε εστιατόριο στο Μπορντώ

Στο ίδιο εστιατόριο δηλητηριάστηκαν από αλλαντίαση κι άλλα 12 άτομα, οι περισσότεροι αλλοδαποί, και νοσηλεύονται. Στους νοσηλευόμενους συγκαταλέγεται και ο σύζυγος της κοπέλας.

Γυναίκα πέθανε από αλλαντίαση στην γαλλική πόλη Μπορντώ, αφού έφαγε σαρδέλες σε εστιατόριο, ανακοίνωσαν Γάλλοι αξιωματούχοι υγείας χθες, Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Η Ναυτεμπορική, η γυναίκα που έχασε τη ζωή της είναι Ελληνίδα, ωστόσο οι γαλλικές Αρχές δεν έχουν δώσει το όνομά της στη δημοσιότητα.

Στο ίδιο εστιατόριο δηλητηριάστηκαν από αλλαντίαση κι άλλα 12 άτομα, οι περισσότεροι αλλοδαποί, και νοσηλεύονται, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας. Στους νοσηλευόμενους συγκαταλέγεται και ο σύζυγος της κοπέλας.

Η αλλαντίαση είναι μια σοβαρή νευρολογική ασθένεια που συνήθως προκαλείται από την κατανάλωση τροφής που δεν έχει συντηρηθεί σωστά. 

Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της εισήχθη σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι, όπου επέστρεψε μαζί με τον σύζυγό της. Δυστυχώς έφυγε στο νοσκομείο, γύρισε στο σπίτι της, όπου και πέθανε. Ο σύντροφός της παραμένει στην εντατική.

Στους νοσηλευόμενους συγκαταλέγονται Αμερικανοί, Ιρλανδοί, Γερμανοί και Καναδοί υπήκοοι.

Ένας Γερμανός ταξίδεψε στο σπίτι για θεραπεία, όπως και ένας κάτοικος της Βαρκελώνης.

Όλοι τους είχαν φάει στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου.

Όλοι έφαγαν σαρδέλες που είχαν αποθηκευτεί από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου σε βάζα.

Πηγή: skai.gr