Κλείσιμο

Ακόμα μία επιστολή δυσπιστίας κατά του Μπόρις Τζόνσον από βουλευτή του

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο βουλευτής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία Άντονι Μάνγκναλ ανακοίνωσε μέσω Twitter το απόγευμα ότι έχει υποβάλει επιστολή δυσπιστίας κατά του Μπόρις Τζόνσον στο αρμόδιο κομματικό όργανο, την Επιτροπή 1922.

Είναι ο τρίτος βουλευτής σε δύο ημέρες που προβαίνει στη σχετική δημόσια ανακοίνωση μετά από τους Τομπάιας Έλγουντ το πρωί της Τετάρτης και τον Πίτερ Άλντους την Τρίτη.

Ο 32χρονος κ. Μάνγκναλ, της πιο πρόσφατης φουρνιάς βουλευτών του 2019, που εκπροσωπεί την περιφέρεια Τότνες και Νότιο Ντέβον, έγραψε στην ανάρτησή του ότι η διαγωγή στο δημόσιο βίο έχει σημασία και πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να στηρίξει περισσότερο τον Πρωθυπουργό.

«Οι πράξεις του και οι αναλήθειες επισκιάζουν την εντυπωσιακή δουλειά τόσων εξαίρετων υπουργών και συναδέλφων. Έχω υποβάλει επιστολή δυσπιστίας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με υπολογισμό του Sky News, οι Συντηρητικοί βουλευτές που έχουν πει ότι έχουν υποβάλει επιστολή στην Επιτροπή 1922 είναι πλέον 11, ενώ περισσότεροι έχουν αμφισβητήσει δημοσίως τον Μπόρις Τζόνσον.

Σε περίπτωση συγκέντρωσης 54 επιστολών δυσπιστίας προκαλείται αυτομάτως ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα για πιθανή καθαίρεση του Πρωθυπουργού.