Το παρασκήνιο της παραίτησης Βαρβιτσιώτη: Οι επικοινωνίες με το Μαξίμου και το «όλοι κρινόμαστε συνεχώς» του Μαρινάκη

«Όλοι κρίνονται, αυτή η διαδικασία είναι συνεχής», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

Στον «αέρα» επί τρεις ημέρες βρισκόταν η παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, με την οποία εξισωνόταν ο 36χρονος Χρήστος Καρυώτης με τους θύτες του: Παρά τις δημόσιες συγγνώμες του απερχόμενου, πλέον, υπουργού Ναυτιλίας, η παραίτηση ήταν μονόδρομος, με δεδομένο ότι τη φρίκη και τον αποτροπιασμό για το έγκλημα στο Blue Horizon εξέφρασε εμφατικά και ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληφορορίες, η παραίτηση είχε υποβληθεί από την Παρασκευή και είχε γίνει αποδεκτή, ωστόσο, μπροστά στην αδιανόητη καταστροφή στη Θεσσαλία και ενώ ήταν επικείμενη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές, συμφωνήθηκε να μην δημοσιοποιηθεί νωρίτερα από σήμερα. Μάλιστα υπήρξαν πολλαπλές επικοινωνίες ανάμεσα στον υπό παραίτηση υπουργό και το Μαξίμου. Εν τέλει, σήμερα το μεσημέρι, και λίγο πριν την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, η παραίτηση έγινε γνωστή.

Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, και ο κ.Μαρινάκης ανακοίνωσε και το όνομα του διαδόχου του κ.Βαρβιτσιώτη στο υπουργείο Ναυτιλίας, που δεν είναι άλλος παρά το κ.Χρήστος Στυλιανίδης. Η σχετική ανακοίνωση του κ.Μαρινάκη, ήταν λακωνική: «Μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με απόφαση του Πρωθυπουργού, νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Στυλιανίδης», είπε.

Η φράση- κλειδί, που χρησιμοποίησε ωστόσο ο κ.Μαρινάκης, απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις ήταν «όλοι κρίνονται συνεχώς. Αυτή η διαδικασία είναι διαρκής».

«Όπως είχα πει όλοι κρίνονται συνεχώς. Μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας αυτή η απόφαση ήταν αναπόφευκτη», δήλωσε, ειδικότερα,  ο Παύλος Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ερωτηθείς για τα κριτήρια της επιλογής του νέου υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, ανέφερε πως πρόκειται για άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία που ήταν πολιτικός προϊστάμενος ενός υπουργείου που μετέχει στο ΚΥΣΕΑ, με ευρωπαϊκή και επιχειρησιακή εμπειρία.

«Όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά και αυτή η διαδικασία είναι διαρκής», απάντησε σε επόμενη ερώτηση αν αυτή η αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα είναι η μόνη. Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει κυβερνητικό στέλεχος που έχει πολιτική ευθύνη για τις καταστροφές στη Θεσσαλία και αν είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την Πολιτική Προστασία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ξανά και δεν μπορούσε κανείς να προβλέψει. Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως τώρα είμαστε στη φάση της άμεσης αποκατάστασης των πληγέντων και βασική έγνοια του κράτους είναι να τρέξουν γρήγορα οι καταγραφές. «Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο πως όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρέπει να διερευνηθούν όσα έγιναν, όσα δεν έγιναν και όσα πρέπει να γίνουν υπολογίζοντας και τη διάσταση του φαινομένου. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν έχουν γίνει έργα. Έχουν γίνει σημαντικά έργα αλλά ήταν τέτοια η σφοδρότητα του φαινομένου που ενδεχομένως και κανένα από αυτά να μη μπορούσε να σταματήσει την ένταση αυτή», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr