Βαρβιτσιώτης: «Φρικτή εικόνα στο λιμάνι», αλλά και «θρήνος για αυτούς που πήγαν για μεροκάματο και κατηγορούνται για δολοφονία»

Σε συνέντευξή του για το αδιανότηο περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά - Να καταδικάσει άμεσα καλεί τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τον αποτροπιασμό του

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι από την εικόνα που έχουμε δει, είναι εικόνα φρίκης. Δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι πρωτοφανές αυτό που είδαμε. Πραγματικά αισθάνομαι συντετριμμένος και για τον θάνατο του συνανθρώπου μας και για την εικόνα που εκπέμπει ένα πλοίο της ακτοπλοϊας. Το βρίσκω εξωφρενικό» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας νωρίτερα στο Open.

Σημείωσε ότι τις απαντήσεις θα τις δώσει η προανάκριση και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη συμπεριφορά αυτή με κανένα τρόπο».

Εξηγώντας τι έγινε είπε: «Το πλοίο έφυγε, γιατί η πρώτη ενημέρωση ήταν ότι ένας άνθρωπος γλίστρησε και έπεσε και βρεθηκε στη θάλασσα. Συνήθως ιδιαίτερα στο λιμάνι του Πειραιά δεν χρειάζεται να γυρίσει το πλοίο για να διαχειριστεί το περιστατικό.

» Αναγκάστηκε να γυρίσει από τη στιγμή που υπήρχαν οι πρώτες κατηγορίες και οι πρώτες επικοινωνίες με τις Αρχές ανθρώπων οι οποίοι είπαν ότι είδαμε μέλη του πληρώματος να τον σπρώχνουν στη θάλασσα. Εκείνη τη στιγμή και με διαταγή του εισαγγελέα το πλοίο γύρισε πίσω. Όλα αυτά έγιναν σε διάστημα δέκα λεπτών, δεν μας πήρε και καμιά ώρα».

Και επανέλαβε: «Είναι απάνθρωπη και εξωφρενική η εικόνα, προσβάλλει την ελληνική ναυτοσύνη».

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αποστροφή του κ. Βαρβιτσιώτη στο τέλος της συνέντευξης, όταν είπε: «Εγώ θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταδικάσει άμεσα ο κ. Μητσοτάκης

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«”Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία”», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη», τονίζει.

«Οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κ Βαρβιτσιώτη που εξισώνουν κατά τρόπο απαράδεκτο και προκλητικό τον θύτη με τον θύμα, όταν μάλιστα πριν λίγες ώρες χάνει άδικα τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος, δηλώνουν πλήρη έλλειψη ενσυναίσθησης και ακαταλληλότητα ως προς την προσήκουσα άσκηση των καθηκόντων του. Ο Πρωθυπουργός θα αντιδράσει σε αυτή τη νέα προκλητική δήλωση υπουργού της κυβέρνησής του ή τίποτα πια δεν του προκαλεί εντύπωση;» δήλωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής.

Πηγή: skai.gr