Mick Jagger: Θα αφήσει 500 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα μετά τον θάνατό του – Τι θα γίνει με τα παιδιά του

Ο «γερόλυκος» της ροκ δήλωσε ότι τα οκτώ παιδιά του δεν χρειάζονται τα χρήματα

Ο 80χρονος Μικ Τζάγκερ άφησε να εννοηθεί ότι το μερίδιό του από τον παλιό κατάλογο των Rolling Stones θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και όχι στα παιδιά του. 

Ο «γερόλυκος» της ροκ δήλωσε ότι τα οκτώ παιδιά του «δεν χρειάζονται 500 εκατομμύρια δολάρια (400 εκατομμύρια λίρες) για να ζήσουν», οπότε φαίνεται ότι βρήκε έναν άλλο τρόπο για να δωρίσει την περιουσία του. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Wall Street Journal», ανέφερε ότι αφήνοντας τα χρήματα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα μπορεί να «κάνει κάτι καλό στον κόσμο».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

Όλα τα μέλη του συγκροτήματος Rolling Stones αναγκάστηκαν να μάθουν πώς να χειρίζονται τους εαυτούς τους οικονομικά, αφού αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας. Ακόμα δεν τους ανήκουν τα δικαιώματα του καταλόγου τους πριν από το 1971, ο οποίος περιλαμβάνει πολλά από τα μεγαλύτερα singles τους, όπως τα «Satisfaction», «Paint it Black» και «Jumpin Jack Flash».

Το συγκρότημα προσέλαβε τον λογιστή Allen Klein για να «νοικοκυρέψει» τα οικονομικά του τη δεκαετία του 1960. Ο Klein είχε δουλέψει με τους Beatles και τους Kinks και διαπραγματεύτηκε μια επικερδή συμφωνία για τους Stones με την Decca, αλλά όταν η συνεργασία τους έληξε κατάφερε να διατηρήσει την κυριότητα του καταλόγου τους για τα χρόνια που τους διαχειρίστηκε - από το 1965 έως το 1970.

Κι άλλα αστέρια της μουσικής έχουν πουλήσει τα δικαιώματα της δουλειάς τους τα τελευταία χρόνια, όπως ο Bruce Springsteen, ο Paul Simon και ο Sting. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τον κατάλογο του θρυλικού συγκροτήματος. Αν η κόρη του Μικ Τζάγκερ, η 31χρονη Georgia May, επιτυχημένο μοντέλο, προβληματίστηκε από τα σχόλια του πατέρα της, δεν το έδειξε καθώς διασκέδαζε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι με τη μητέρα της, Jerry Hall.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

Και μπορεί ο «γερόλυκος» της ροκ να ανησυχεί για το τι θα συμβεί με τα χρήματά του όταν «φύγει» από τη ζωή, ωστόσο πρόσφατα δήλωσε ότι η μουσική του συγκροτήματος μπορεί να ζήσει πολύ περισσότερο… Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε στην άνοδο της τεχνολογίας της Τεχνητής Νοημοσύνης στη μουσική βιομηχανία.

Ο Μικ Τζάγκερ συζήτησε το ενδεχόμενο μιας «μεταθανάτιας περιοδείας» με AI avatars που θα απεικονίζουν τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος στη σκηνή. Αναφερόμενος στην επιτυχία των Abba, δήλωσε στη «WSJ»: «Μπορείς να έχεις μια μεταθανάτια επιχείρηση τώρα, έτσι δεν είναι; Μπορείς να κάνεις μια μεταθανάτια περιοδεία». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

Οι Rolling Stones - που αποτελούνται από τον Μικ Τζάγκερ, τον Keith Richards και τον Ronnie Wood κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ με νέο υλικό μετά από 18 χρόνια και το πρώτο τους μετά τον θάνατο του Charlie Watts. 
 

Πηγή: skai.gr