Τουρκία: Βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν οι δηλώσεις περί «κρεμάλας» της αντιπολίτευσης

Βούτυρο στο ψωμί του Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι είναι  οι απερίσκεπτες δηλώσεις περί «κρεμάλας» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση - γκάφα του αντιπροέδρου του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Ενγκίν Αλτάι, πως ελπίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην έχει το τέλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντνάν Μεντερές, που απαγχονίστηκε το 1961 μετά από πραξικόπημα, φαίνεται πως συσπειρώνει τους οπαδούς του Ερντογάν. 

Παράλληλα, όπως τονίζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα τόσο για τον ίδιο τον Αλτάι αλλά και για το τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο έκανε την επίμαχη δήλωση. 

Σημειώνεται ότι τη στιγμή που 1.000 νεαροί Τούρκοι την ημέρα εγκαταλείπουν την Τουρκία και υπάρχει πείνα και δυσαρέσκεια, τα λεχθέντα περί πραξικοπήματος συσπειρώνει τους δυσαρεστημένους οπαδούς του Ερντογάν, που δε θέλουν ούτε να ακούσουν για πραξικοπήματα και «κρεμάλες» και θα στοιχηθούν με τον τούρκο πρόεδρο «προ του κινδύνου».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ερντογάν έκανε ηρωική δήλωση, λέγοντας πως είναι έτοιμος να πεθάνει αν χρειαστεί, πως δεν φοβάται και πως από την αρχή της πορείας που έχει επιλέξει να «κρατά σάβανό του».
 

Πηγή: skai.gr