Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στην Τουρκία, μετά την δήλωση εκπροσώπου του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού κόμματος, πως λόγω του εναγκαλισμού του με το Ισλάμ, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να έχει το ίδιο τέλος με τον Αντνάν Μεντερές, τον πρώην πρωθυπουργό που απαγχονίστηκε το 1961.

«Ο συγχωρεμένος Μεντερές, κάποια περίοδο είχε δώσει προνόμια στους ισλαμιστές και αυτοί είχαν πάρει φόρα με τις απαιτήσεις τους. Αργότερα ο Μεντερές υποχρεώθηκε να βγάλει νόμο προστασίας των αρχών του Κεμάλ Ατατούρκ. Εύχομαι το τέλος του Ερντογάν μην είναι το ίδιο, μην είναι παρόμοιο!», είπε ο Ενγκίν Αλτάϊ εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CHP.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή του Ερντογάν ο οποίος απάντησε ότι είναι έτοιμος να πεθάνει αν χρειαστεί, πως δεν φοβάται και πως από την αρχή της πορείας που έχει επιλέξει «κρατά σάβανό του».

«Ένας ανήθικος ένας θρασύς υπονόησε πως εύχεται το τέλος μου θα είναι όπως αυτό του Μεντερές. Ρε ανήθικε. Εμείς όταν ξεκινήσαμε αυτή την πορεία, πήραμε το σάβανο μας μαζί μας», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Το θέμα αποτελεί πρώτη είδηση στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

Από το ίδιο βήμα, ο Τούρκος πρόεδρος έσπευσε να ευχαριστήσει προσωπικά τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τις απαντήσεις που έδωσε στον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια κατά τις επεισοδιακές κοινές τους δηλώσεις στην Άγκυρα.

«Εγώ ενώπιον σας θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Εξωτερικών μας για τις απαντήσεις που έδωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Δεν θα σκύψουμε ποτέ το κεφάλι μας και θα στεκόμαστε όρθιοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.
 

Πηγή: skai.gr