Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα, ενώ αντάλλαξαν δώρα μεταξύ τους 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023, με τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, στο Παλάτι της Zarzuela.

Κατά τη διάρκεια της 45λεπτης κατ’ ιδίαν εγκάρδιας συναντήσεώς τους, στην οποία παρέστη και ο μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Βησσαρίων και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Ε.Ε. και τη Συνεργασία, κ. Luis Cuesta, ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Ισπανό Μονάρχη για το ενδιαφέρον της χώρας του για τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή του Οικουμενικού Θρόνου, ιδιαιτέρως δε της Μητροπόλεώς του στην Ισπανία. 

Επίσης, ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις προτεραιότητες της οικουμενικής αποστολής και διακονίας της Μητρός Εκκλησίας, ενώ αμφότεροι αναφέρθηκαν και στα τραγικά γεγονότα της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής.

Ο βασιλιάς Φελίπε συνεχάρη τον Πατριάρχη για την απονομή σ’ αυτόν, του τίτλου του επιτίμου διδάκτορος από το Πανεπιστήμιο της Salamanca, καθώς και για τις εορταζόμενες δύο επετείους της Ι. Μητροπόλεως Ισπανίας. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα. 

Φωτό: Casa de S.M. el Rey

Πηγή: skai.gr