Λύγισε η μητέρα της 21χρονης αιχμαλώτου της Χαμάς: «Ούρλιαξα όταν την είδα, βλέπω ότι της λένε τι να πει»

Η 21χρονη, που από τις 7 Οκτωβρίου κρατείται όμηρος από την τρομοκρατική οργάνωση και απηύθυνε δραματική έκκληση για την απελευθέρωσή της

«Ούρλιαξα όταν είδα το βίντεο της Μία, γιατί είδα ότι είναι ζωντανή, αλλά όταν την είδα ξανά, είδα ότι είναι τραυματισμένη», δήλωσε σε συνέντευξή Τύπου η Κέρεν Σεμ, μητέρα της αιχμαλώτου της Χαμάς η οποία εμφανίστηκε σε ένα βίντεο από τη Γάζα που αναρτήθηκε τη νύχτα. 

Η Μία Σεμ, που από τις 7 Οκτωβρίου κρατείται αιχμάλωτη από την τρομοκρατική οργάνωση, απηύθυνε δραματική έκκληση για την απελευθέρωσή της.

Η 21χρονη συμμετείχε στο φεστιβάλ για την ειρήνη στη μεθόριο του Ισραήλ, όπου 260 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την εισβολή των τρομοκρατών της Χαμάς.

Η γυναίκα είπε ότι είχαν ακούσει φήμες ότι η Μια πυροβολήθηκε στον ώμο ή στο πόδι, αλλά μπορούσαν να καταλάβουν από το βίντεο ότι πυροβολήθηκε στον ώμο και ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

«Βλέπω ότι είναι πολύ τρομοκρατημένη, πονάει πολύ, και μπορώ να δω ότι λέει αυτό που της λένε να πει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κέρεν Σεμ. 


Η μητέρα της κοπέλας ζήτησε από τους ηγέτες όλου τους κόσμου «να φέρουν στο σπίτι» όλους τους αιχμαλώτους.

«Έχουμε υποστεί μια εξωφρενική τρομοκρατική επίθεση που θα μπορούσε να γίνει στη Γαλλία αύριο ή στις ΗΠΑ. Ο εχθρός είναι σατανικός», δήλωσε η Σεμ. 

Maya Schem

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ (μυστικές υπηρεσίες Ισραήλ) Γα’ κοβ Πέρι, επίσης παρών στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Η πρώτη ματιά που μας έδωσε η Χαμάς ως μήνυμα, σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ζωντανοί και χρειάζονται ιατρική βοήθεια, και (οι Χαμάς) αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη για την προσωπική τους υγεία και την επιστροφή τους στο σπίτι».

Σημειώνεται ότι η ανάλυση των μεταδεδομένων του βίντεο που πραγματοποιήθηκε από τους New York Times αποκάλυψε ότι, τουλάχιστον μερικά από τα πλάνα, έχουν γυριστεί έξι μέρες πριν. 


 

Πηγή: skai.gr