Κοιτώντας κατάματα το θάνατο: Η στιγμή που Ουκρανός αιχμάλωτος εκτελείται φωνάζοντας «Δόξα στην Ουκρανία» - Βίντεο

Ο Ουκρανός φαίνεται να αψηφά τους Ρώσους και να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία» - Έχει γίνει ήδη σύμβολο στη χώρα του – Το Κίεβο ζητά διερεύνηση της υπόθεσης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο 

Κοιτώντας κατάματα το θάνατο… Το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει η εκτέλεση Ουκρανού αιχμαλώτου. Ο Ουκρανός φαίνεται να αψηφά τους Ρώσους κοιτάζοντας κατάματα την κάμερα, να καπνίζει ψύχραιμα ένα τσιγάρο, και μετά την τελευταία του τζούρα να φωνάζει «Δόξα στην Ουκρανία». Κατόπιν οι Ρώσοι τον γαζώνουν, και μια φωνή ακούγεται να λέει στα ρωσικά «ψόφα, σκύλε».

Ο Ουκρανός αιχμάλωτος έχει γίνει ήδη σύμβολο στην Ουκρανία, με καλλιτεχνικές απεικονίσεις να τον παρουσιάζουν και σαν μάρτυρα με φωτοστέφανο, ενώ αντιπαραβάλλουν τη μεταχείρισή του με τη μεταχείριση που έχουν οι Ρώσοι αιχμάλωτοι από τις Ουκρανικές δυνάμεις. 

Προσοχή! Σκληρές εικόνες στο βίντεο 

Ο αιχμάλωτος, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ήταν ο Τιμόφιι Σαντούρα η τύχη του οποίου αγνοούνταν από τις 3 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ανάρτηση της 30ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας το Facebook το θύμα εθεάθη για τελευταία φορά κοντά στην πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας όπου μαίνονται αιματηρές μάχες τους τελευταίους μήνες. «Αυτή τη στιγμή η σορός του στρατιώτη μας βρίσκεται στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τυπική επιβεβαίωση θα γίνει όταν η σορός του επιστρέψει από τα κατεχόμενα εδάφη, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ταξιαρχίας, η οποία είναι τμήμα των Χερσαίων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Θα βρούμε τους δολοφόνους» δεσμεύτηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, σχολίασε στο Twitter ότι το βίντεο με την εκτέλεση του άοπλου αιχμαλώτου συνιστά «άλλη μια απόδειξη ότι πρόκειται για γενοκτονική πράξη» και ζήτησε «άμεση διερεύνηση» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Το πρωί ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας Αντρίι Κόστιν, ανακοίνωσε μέσω του Telegram ότι έχει ήδη αρχίσει ποινική έρευνα. 

Η αδερφή του Σαντούρα είπε στο BBC: «Ο αδερφός μου θα ήταν σίγουρα ικανός ορθώσει έτσι ανάστημα απέναντι στους Ρώσους. Δεν έκρυψε ποτέ την αλήθεια στη ζωή του, και σίγουρα δεν θα το έκανε μπροστά στον εχθρό».

Τα δυτικά ΜΜΕ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα, την ημερομηνία ή την τοποθεσία που τραβήχτηκε το βίντεο. 

Πηγή: skai.gr