Η αντίδραση του Πριγκόζιν στην εκτέλεση Ουκρανού αιχμαλώτου: «Αποδείξτε ότι το βίντεο δεν είναι σκηνοθετημένο»

Ο ιδρυτής της Wagner Πριγκόζιν αμφισβητεί ευθέως την είδηση της εκτέλεσης, τουλάχιστον από τους μισθοφόρους του.

Το βίντεο με τον Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου που φαίνεται να εκτελέστηκε κοντά στην πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου μαίνονται αιματηρές μάχες τους τελευταίους μήνες μεταξύ των Ουκρανών και σε μεγάλο βαθμό της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, σχολίασε πριν από λίγο το «αφεντικό» της οργάνωσης Γεβγκένι Πριγκόζιν. 

Ο ιδρυτής της Wagner αμφισβητεί ευθέως την είδηση της εκτέλεσης, τουλάχιστον από τους μισθοφόρους του.

«Δεν είχα δει αυτό το βίντεο, αλλά μετά από αίτημά σας, σίγουρα το είδα. Πείτε μου, σας παρακαλώ, υπάρχει τουλάχιστον μία επιβεβαίωση ότι αυτό γυρίστηκε κοντά στο Μπαχμούτ, τουλάχιστον μία επιβεβαίωση ότι το βίντεο δεν έχει σκηνοθετηθεί, ή τουλάχιστον κάποια ελάχιστη απόδειξη της εμπλοκής της Wagner PMC; Και σίγουρα θα το εξετάσουμε με τον πιο λεπτομερή τρόπο» απάντησε στο κανάλι του στο Telegram ο Πριγκόζιν στην ανταποκρίτρια του πρακτορείου Associated Press.

Ο αιχμάλωτος, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ήταν ο Τιμόφιι Σαντούρα η τύχη του οποίου αγνοούνταν από τις 3 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με ανάρτηση της 30ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας το Facebook το θύμα εθεάθη για τελευταία φορά κοντά στην πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας όπου μαίνονται αιματηρές μάχες τους τελευταίους μήνες. «Αυτή τη στιγμή η σορός του στρατιώτη μας βρίσκεται στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τυπική επιβεβαίωση θα γίνει όταν η σορός του επιστρέψει από τα κατεχόμενα εδάφη, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ταξιαρχίας, η οποία είναι τμήμα των Χερσαίων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
 

Τα δυτικά ΜΜΕ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα, την ημερομηνία ή την τοποθεσία που τραβήχτηκε το βίντεο.

Πηγή: skai.gr