ΠΓΔΜ: Συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ζάεφ την Τετάρτη

Την Τετάρτη θα συζητηθεί στη σκοπιανή Βουλή το αίτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ζάεφ που έθεσε το εθνικιστικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNΕ.

Το σκοπιανό Κοινοβούλιο στην ιστοσελίδα του δημοσίευσε το αίτημα του VMRO-DPMNE, και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι επιβεβαίωσε ότι η συζήτηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

«Τα μόνα έργα που υλοποίησε η κυβέρνηση SDSM (Ζάεφ) και DUI (Αλβανοί κυβερνητικοί εταίροι) κατά το πρόσφατο διάστημα ήταν η πολιτικοποίηση των θεσμών και η υποβάθμισή τους, μια δικαστική εξουσία σε ομηρία, η πολυτελής διαβίωση κυβερνητικών αξιωματούχων με χρήματα του δημοσίου και η πολιτική αντεκδίκηση» αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα της αντιπολίτευσης στο αίτημά του για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το αίτημα υπογράφεται από 41 βουλευτές του VMRO-DPMNE.

Στο έγγραφο η
αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων υποστηρίζει ακόμα ότι «το SDSM και το DUI για τη διατήρηση του συνασπισμού έχουν καταπνίξει, όχι μόνο τη δημοκρατία της χώρας αλλά και το Σύνταγμα, τους νόμους και τους κανονισμούς του Κοινοβουλίου. Επίσης, αναγκάστηκαν να ψηφίσουν για το νόμο για τις γλώσσες (σ.σ διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας) και ταυτόχρονα απέτυχαν να εφαρμόσουν οποιαδήποτε μεταρρύθμιση».

Ο ηγέτης της VMRO-DPMNE, Κρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι αναμένει από το Κοινοβούλιο να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Πηγή: skai.gr