Ο Μιλέι δεν αγαπά… τη Ρωσία – Πεσκόφ: Περιμένουμε να δούμε αν θα αλλάξει «ρυθμό» τώρα που εξελέγη πρόεδρος

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι η Αργεντινή είναι μια πολύ σημαντική χώρα στη Νότια Αμερική και η Ρωσία έχει «αρκετά καλές σχέσεις» μαζί της»

Η ρωσική πλευρά «έδωσε μεγάλη προσοχή» σε όσα είπε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας και τώρα θα περιμένει να δει αν θα τηρήσει τα λεχθέντα του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έχουμε προσέξει τις πολλές δηλώσεις που έκανε ο κ. Μιλέι κατά την προεκλογική εκστρατεία, αλλά κυρίως θα καθοδηγηθούμε και θα κρίνουμε από αυτά που λέει μετά την ορκωμοσία (του)», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το TASS.

Ο Πεσκόφ επεσήμανε: «Ειδικά, περιμένουμε διευκρινίσεις για πολλά θέματα που θα επηρεάσουν τις διμερείς μας σχέσεις». 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Βλαντίμιρ Πούτιν, η Ρωσία σέβεται την επιλογή του λαού της χώρας. Σημείωσε ότι η Αργεντινή είναι μια πολύ σημαντική χώρα στη Νότια Αμερική και η Ρωσία έχει «αρκετά καλές σχέσεις» μαζί της. «Είμαστε υπέρ της περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών μας σχέσεων», τόνισε ο Πεσκόφ.

Σημειώνεται ότι ο Μιλέι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν έχει πρόθεση να αναπτύξει σχέσεις με τη Βραζιλία, την Κίνα και τη Ρωσία λόγω της διαφωνίας του με τις πολιτικές αυτών των κρατών, αλλά δεν θα εμποδίσει τις επιχειρήσεις να ασχοληθούν μαζί τους. 

O Mιλέι θεωρεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ κορυφαίους συμμάχους της Αργεντινής. Σύμφωνα με τη Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής του Μιλέι, Ντιάνα Μοντίνο, η συμμαχία «Προέλαση Ελευθερίας» δεν βλέπει επί του παρόντος κανένα νόημα στη συμμετοχή της Αργεντινής στους BRICS, στους οποίο η χώρα έγινε δεκτή μετά τη σύνοδο κορυφής του συνδέσμου τον Αύγουστο. 

Πηγή: skai.gr