Πανηγυρίζει το Κίεβο για απόσυρση ρωσικών δυνάμεων: Εμποδίσαμε «κλιμάκωση» δήλωσε ο ουκρανός ΥΠΕΞ 

Τους πανηγυρισμούς του Κιέβου προκάλεσε η ρωσική ανακοίνωση για απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές γύρω από την Ουκρανία.

«Η Ουκρανία και οι Δυτικοί κατάφεραν να εμποδίσουν μια κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας» δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, λίγο μετά την ανακοίνωση της Μόσχας.

«Μαζί με τους εταίρους μας, καταφέραμε να εμποδίσουμε οποιαδήποτε νέα κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας», δήλωσε ο υπουργός.

«Ενώ τα μέτρα στρατιωτικής εκπαίδευσης πλησιάζουν στο τέλος τους, τα στρατεύματα, όπως συμβαίνει πάντα, θα διεξάγουν συνδυασμένες πορείες προς τις μόνιμες φρουρές τους. Οι μονάδες της Νότιας και της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας που έχουν ολοκληρώσει τα καθήκοντά τους έχουν ήδη αρχίσει να φορτώνουν προσωπικό και εξοπλισμό στο σιδηροδρομικά και αυτοκινητικά μέσα μεταφοράς και σήμερα θα αρχίσουν να κατευθύνονται προς τους στρατώνες τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δημοσίευσε το TASS. 

«Νηνεμία» φαίνεται να επικρατεί στις αγορές αυτή την ώρα ενδεχομένως από την είδηση ότι η Ρωσία αποσύρει στρατιωτικές μονάδες της. 

«Φοβάμαι ότι η Ρωσία δε θα σταματήσει στην Ουκρανία» δήλωνε πάντως σε συνέντευξή της στο Sky News η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, προειδοποιώντας ότι «μπορεί να είμαστε στα πρόθυρα ενός πολέμου». 

Η βρετανίδα ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι μια ρωσική εισβολή θα μπορούσε να περιλαμβάνει και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. «Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει αμφισβητήσει ευθέως γιατί και άλλες χώρες στην ανατολική Ευρώπη είναι μέλη του ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά η Τρας στο Sky News. 

Αυξημένη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία, την Κριμαία και τη δυτική Ρωσία το τελευταίο 48ωρο αποκαλύπτουν ωστόσο νέες δορυφορικές εικόνες, στον απόηχο της εντεινόμενης φημολογίας ότι η ρωσική επίθεση από αυτά ακριβώς τα μέτωπα, είναι απλώς θέμα ωρών

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ