Οι Ρώσοι στρατιώτες πληρώνονται ακριβά για να πεθάνουν στην Ουκρανία

Πολλές κατώτερες τάξεις που υπηρετούν στην Ουκρανία αποκομίζουν πλέον πάνω από 200.000 ρούβλια το μήνα

H στρατιωτική θητεία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχει γίνει όλο και πιο προσοδοφόρα μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία πέρυσι, αναφέρει ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, αναφέρει ο Guardian.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών στο Twitter, στις 4 Φεβρουαρίου 2022 ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ένας υπολοχαγός λάμβανε 81.200 ρούβλια το μήνα. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2022, ανακοίνωσε ότι ακόμη και οι στρατιώτες θα λάμβαναν 195.000 ρούβλια το μήνα.

Πολλές κατώτερες τάξεις που υπηρετούν στην Ουκρανία αποκομίζουν πλέον πάνω από 200.000 ρούβλια το μήνα. Πρόκειται 2,7 φορές πάνω από τον ρωσικό εθνικό μέσο μισθό των 72.851 ρούβλια. Συγκριτικά, 2,7 φορές ο μέσος μισθός του Ηνωμένου Βασιλείου θα ισοδυναμούσε με πάνω από 90.000 £ ετησίως.

Είναι πολύ πιθανό ο μισθός και οι πρόσθετες παροχές να είναι ένα ισχυρό κίνητρο για το προσωπικό να ενταχθεί, ειδικά σε εκείνους από τις φτωχότερες περιοχές της Ρωσίας. Ωστόσο, απίθανο θεωρείται η Ρωσία να πετύχει τους στόχους της για στρατολόγηση εθελοντών στις τάξεις.
 

Πηγή: skai.gr