Επανεκκίνηση της παραγωγής στα εργοστάσιά της την Tετάρτη, ανακοίνωσε η Toyota

Η Toyota είχε ανακοινώσει νωρίτερα την αναστολή των εργασιών σε όλα τα εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ιαπωνία λόγω σφάλματος στο σύστημα παραγωγής του

Την επανεκκίνηση της λειτουργίας των εργοστασίων συναρμολόγησης στην Ιαπωνία την Τετάρτη, ανακοίνωσε η Toyota μετά από τη δυσλειτουργία του συστήματος παραγωγής που οδήγησε σε διακοπή της εγχώριας παραγωγής στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, σύμφωνα με το Reuters.

Η Toyota θα συνεχίσει να λειτουργεί σε 25 γραμμές παραγωγής δώδεκα εργοστασίων στην εγχώρια αγορά της από το πρωί της Τετάρτης και θα προσθέσει στη γραμμή παραγωγής και τα υπόλοιπα δύο εργοστάσια από το απόγευμα, ανέφερε.

Η εταιρεία συνεχίζει να διερευνά την αιτία της βλάβης, η οποία είπε ότι δεν οφειλόταν σε κυβερνοεπίθεση και την εμπόδισε να παραγγείλει εξαρτήματα.

Η Toyota είχε ανακοινώσει νωρίτερα την αναστολή των εργασιών σε όλα τα εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ιαπωνία λόγω σφάλματος στο σύστημα παραγωγής του.

Εκπρόσωπος της Toyota είπε στο BBC ότι η εταιρεία προσπαθεί να βρει την αιτία του προβλήματος, αλλά δεν πιστεύει επί του παρόντος ότι οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση.

Το πρωί της Τρίτης, η Toyota ανέστειλε τη λειτουργία σε 12 από τα 14 εργοστάσια συναρμολόγησης στην Ιαπωνία.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, ένας εκπρόσωπος είπε ότι η παραγωγή και στις 14 εγκαταστάσεις θα ανασταλεί.

Η εταιρεία δεν έχει πει ακόμη πότε σχεδιάζει να επανεκκινήσει τις εργασίες ή πόση παραγωγή αναμένεται να χαθεί λόγω της διακοπής.

Συνολικά, τα 14 εργοστάσια εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής της Toyota.

Η αναστολή έρχεται καθώς η παραγωγή της Toyota στην Ιαπωνία ανακάμπτει μετά από μια σειρά προβλημάτων. Οι δραστηριότητές της επλήγησαν πέρυσι αφού ένας από τους προμηθευτές της δέχτηκε κυβερνοεπίθεση. Η διακοπή μιας ημέρας προκάλεσε απώλεια παραγωγής περίπου 13.000 αυτοκινήτων.

Η Toyota είναι πρωτοπόρος του λεγόμενου συστήματος παραγωγής «just-in-time», το οποίο διατηρεί το κόστος χαμηλό, αλλά μπορεί να είναι ευάλωτο σε προβλήματα εάν διαταραχθούν οι παραδόσεις εξαρτημάτων.
 

Πηγή: skai.gr