Νετανιάχου σε Σολτς: Η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί - Δείτε βίντεο

 Η ιστορία της Γερμανίας και η ευθύνη που είχε για το Ολοκαύτωμα απαιτεί από εμάς να υποστηρίξουμε την ασφάλεια και την ύπαρξη του Ισραήλ, είπε ο Σολτς από την πλευρά του

Την ευθύνη της χώρας του στο Ολοκαύτωμα επικαλέστηκε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, δηλώνοντας στο Τελ Αβίβ ότι το Βερολίνο θα στέκεται πάντα δίπλα στο εβραϊκό κράτος ενώ ο Νετανιάχου παρομοίωσε τη Χαμάς με τους Ναζί.

«Όπως είπα την περασμένη εβδομάδα στη Bundestag, στις δύσκολες στιγμές, η Γερμανία έχει μόνο μία επιλογή, να είναι δίπλα στο Ισραήλ», είπε ο Σολτς , σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Η ασφάλεια του Ισραήλ και των πολιτών του είναι ζωτικής σημασίας για τη Γερμανία, πρόσθεσε ο Σολτς και τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να το πούμε σήμερα αυτό εδώ σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στο Ισραήλ: η ιστορία της Γερμανίας και η ευθύνη που είχε για το Ολοκαύτωμα απαιτεί από εμάς να υποστηρίξουμε την ασφάλεια και την ύπαρξη του Ισραήλ».

Ο Σολτς τόνισε επίσης ότι «η εξύμνηση και ο πανηγυρισμός της βίας είναι κάτι απάνθρωπο και απεχθές».

«Σε αντίθεση με τη Χαμάς, η οποία θέλει να χρησιμοποιήσει τους πολίτες της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες, η ανησυχία μας εκτείνεται και σε αυτούς», πρόσθεσε, λέγοντας «θέλουμε να προστατεύσουμε τους αμάχους και να αποφύγουμε τις απώλειες αμάχων», δήλωσε ο Σολτς.

Από την πλευρά του, ο Νετανιάχου είπε ότι «η Χαμάς είναι οι νέοι Ναζί, η Χαμάς είναι το ISIS, σε ορισμένες περιπτώσεις χειρότερο από το ISIS» και πρόσθεσε ότι «όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί, όπως ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει το ISIS, ο κόσμος πρέπει να σταθεί ενωμένος πίσω από το Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα «τον κόσμο να σταθεί ενωμένος στο πλευρό του Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς» μετά τη φονική επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Με τον ίδιο τρόπο που ο κόσμος ενώθηκε για να νικήσει τους Ναζί (...), ο κόσμος πρέπει να σταθεί ενωμένος δίπλα στο Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ δίπλα στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Η βαρβαρότητα που είδαμε, που διαπράχθηκε από τους δολοφόνους της Χαμάς φεύγοντας από τη Γάζα, είναι το χειρότερο έγκλημα που διαπράχθηκε κατά των Εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα», τόνισε ο Νετανιάχου.

Πηγή: skai.gr