Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αναφορές για πυροβολισμούς παρά την εκεχειρία - Χωρίς συμφωνία τελείωσε η συνάντηση των δύο πλευρών - Δείτε βίντεο

Για παραβίαση της εκεχειρίας κατηγορούν τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν οι Αρμένιοι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ καθώς σε πλάνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται πυροβολισμοί από την πρωτεύουσα της περιοχής, αναφέρει το BBC

Για παραβίαση της εκεχειρίας κατηγορούν τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν οι Αρμένιοι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ καθώς σε πλάνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται πυροβολισμοί από την πρωτεύουσα της περιοχής, αναφέρει το BBC.

Το Αζερμπαϊτζάν απέρριψε τις συγκεκριμένες αναφορές ως «εντελώς ψευδείς».

Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν συνομιλίες για να διαπραγματευτούν την ενσωμάτωση του θύλακα στο Αζερμπαϊτζάν, αφού οι δυνάμεις του Ναγκόρνο  Καραμπάχ συμφώνησαν να παραδοθούν μετά από 24 ώρες έντονων μαχών.

Μια ημέρα μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας, οι τοπικές αρμενικές δυνάμεις δήλωσαν ότι το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιεί «μια σειρά πυροβόλων όπλων, παραβιάζοντας τη συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός».

Είπαν ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν στο κέντρο της μεγάλης πόλης της περιοχής, Khankendi, γνωστή ως Stepanakert από τους Αρμένιους.

Τα βίντεο έδειχναν ανθρώπους στην πόλη να τρέχουν για κάλυψη και στο βάθος ακούγονταν πυροβολισμοί με ελαφρά όπλα.

Ανεξάρτητοι παρατηρητές δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τότε που το Αζερμπαϊτζάν επέβαλε αποκλεισμό της περιοχής τον Δεκέμβριο του 2022.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν έσπευσε να απορρίψει αναφορές για επανέναρξη των μαχών. «Αρνούμαστε κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες που διαδίδονται».

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπείες Αρμενίων και Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκαν στην πόλη Yevlakh, περίπου 100 χιλιόμετρα (60 μίλια) βόρεια του Khankendi, για να συζητήσουν το μέλλον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Εικόνες στα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν δείχνουν τις δύο αντιπροσωπείες να κάθονται με μέλη της ρωσικής ειρηνευτικής αποστολής.

Μετά από αρκετές ώρες, οι συνομιλίες τελείωσαν χωρίς αποτέλεσμα και ο εκπρόσωπος του Αζερμπαϊτζάν είπε ότι ήταν δύσκολο να περιμένουμε όλα τα προβλήματα μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και των Αρμενίων του Καραμπάχ να επιλυθούν σε μία συνάντηση, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria.

Αναμένεται μια επόμενη συνάντηση στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: skai.gr